Foto: Privatna arhiva

Bojan Perać (31) nastradao je februara 2020. godine nakon teške saobraćajne nesreće u Zemunu, koju je izazvao Adam Rakočević (22), sin nekadašnjeg upravnika Centralnog zatvora Aleksandra Rakočevića, koji je vozeći drogiran udario u autobus GSP za čijim volanom je bio stradali. Bojanov otac, Boro Perać, obeležio je juče oko 4 sata ujutru pomen stradalom sinu, na raskrsnici Ulica cara Dušana i Tršćanske u Zemunu gde se nesreća dogodila.

Bojan je poginuo kao vozač autobusa GSP na liniji 15, kada  je Rakočević, upravljajući „pežoom“ pod dejstvom marihuane, prošao velikom brzinom na crveno svetlo i zakucao se u autobus na liniji 45, koji je udario u 15-icu, za čijim volanom je bio stradali Bojan.

Bojan Perać Foto:privatna arhiva

Prvostepenom presudom, Rakočević je osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće, a porodica je, kako je Nova.rs već pisala, ogorčena na presudu Višeg suda u Beogradu zbog niza propusta i očiglednog uticaja oca optuženog mladića na ceo postupak.

Porodica očekuje pravdu, i ukidanje prvostepene presude zbog male kazne, zbog čega je Bojanov otac Boro, jutros izašao na mesto nesreće, i uz podršku porodice i prijatelja, ali i Bojanovih kolega iz GSP-a dao pomen poginulom sinu.

Na mestu nesreće, pored sveća i cveća, mogla se videti i Bojanova slika, kao i natpis „Pravda za Bojana“, budući na nepravedno malu kaznu, koju je sin uticajnog upravnika, dobio. Na mestu gde se održao pomen, tokom celog dana dolazili su ljudi, vozači GSP-a na pauzi, kako bi pružili podršku Boru,

Kako je za Nova.rs rekao Boro Perać, na mestu nesreće pojavio se kako bi održao pomen poginulom sinu, ali i zbog sramotno male kazne od dve i po godine zatvora za smrt sina.

Foto: Privatna arhiva

„Došao sam kako bi se borio protiv neverovatno drske sudske odluke, i zbog toga što je Adam Rakočević opet pušten kući iz pritvora posle presude, iako je bio u kućnom zatvoru, kada je nadrogiran izazvao nesreću.

Kaže i da se bori protiv očigledno „sređenog“ sudskog procesa u korist optuženog.

Foto: Privatna arhiva

„Gnevan sam, koliko pokušavaju da spasu osuđenog, da su ga verovatno i nagovorili da laže na sudu, da je rano ujutro, na dan nesreće, morao da ide autom da kaže bratu da je otac bolestan, zaboravljujući pritom, da je na neuropsihijatar na veštačenju već odavno pre toga potvrdio da mu je otac zdrav. Posle svega doživljenog, teško koja kazna bi mi bila zadovoljavajuća. Tražim ponavljanje celog postupka, gde će se optužnica dopuniti jer Adam nije osuđen zbog vožnje pod dejstvom narkotika, već samo zbog posedovanja, jer su u autu našli dve kesice marihuane“, objašnjava Boro.

On kaže i da Rakočević nije osuđen zbog nedozvoljene vožnje noću sa probnom dozvolom.

Foto: Privatna arhiva

„Nije osuđen zbog bežanja od policije sa lica mesta, nije osuđen zbog napuštanja kućnog pritvora. Adam je dobio dve godine i šest meseci za smrt Bojana, tri meseca za posedovanje droge i šest meseci od stare kazne zatvora zbog držanja oružja“, nabraja Boro propuste suda.

Nakon što je od 03:30 bio na mestu nesreće, Boro je oko 12.00 sati, otišao na groblje, kako bi sinu zapalio sveću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare