Mladen Nenadić Foto:RTS javni servis

Hapšenje označenog pripadnika huligansko-navijačke grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, kao i još 15 osoba koje su osumnjičene za više krivičnih dela, uspeli su jutros da iz višegodišnje medijske ilegale isteraju tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, koji se povodom ove zajedničke akcije sa bezbedonosnim službama obratio javnosti prvi put posle pet godina od kad se nalazi na čelu tog tužilaštva.

„U toku noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva“, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Mladen Nenadić je saopštio da su hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

Nenadić se na poziciji tužioca za organizovani kriminal nalazi od 2016. a za sve ovo vreme on se retko pojavljivao u javnosti. Slučaj Belivuk je prvi zbog kog se javno obratio građanima, koja mahom ni ne zna ko je tužilac za organizovani kriminal i kako izgleda.

Pročitajte još:

Funkciju je nasledio od Miljka Radisavljevića, koji se za vreme svog mandata, za razliku od Nenadića, često eksponirao u javnosti, posebno što je u to vreme bio aktuelan slučaj Šarić.

Nenadić je na mesto tužioca došao iz Čačka posle višegodišnje advokatske karijere.

Od 1990. do 1995. radio je kao kao inspektor za suzbijanje privrednog kriminaliteta u policijskog upravi u Čačku, a zatim i kao šef odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Za zamenika javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Čačku izabran je 1995, a 2001. je bio vršilac dužnosti javnog tužioca tog tužilaštva.

Od 2004. godine radi kao advokat, a pretežna delatnost mu je krivično pravo. Kao branilac postupao je u velikom broju predmeta, pored ostalog i u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare