Velja Nevolja Foto: Privatna arhiva

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva. Belivuk i Miljković su privedeni pre šest dana na aerodromu u Beogradu, kada su doleteo iz Tivta. Pre toga, saslušani su u Kotoru nakon što je ušli u Crnu Goru. Sumnja se da je Belivuk bio meta planiranog napada koji je osujetila crnogorska policija u Tivtu.

Belivuk i Miljković se terete za ubistva i najteža krivična dela, a hapšenje se dogodilo u njihovoj kući.

Veljko Belivuk, je pre nekoliko dana priveden i saslušan u Kotoru nakon što je ušao u Crnu Goru i za koga se pretpostavlja da je bio meta napada koji je osujetila crnogorska policija u Tivtu.

On je, kako se navodi, prema operativnim podacima policije osoba bliska „kavačkom“ kriminalnom klanu. Nakon što je u nedelju nesmetano u Crnu Goru saslušan je u Kotoru, a povod je bio razlog njegovog dolaska.

Veljko Belivuk Foto: Printscreen

Prema svim saznanjima on je bio u gostima kod vođe „kavačkog klana“ Radoju Zviceru. Prema do sada dostupnim podacima Belivuka je ekipa “škaljaraca” trebalo da likvidira na aerodromu u Tivtu, međutim policija je osujetila plan i uhapsila trojicu potencijalnih napadača. Specijalni tužilac Saša Čađenović uzeo je izjave od osumnjičenog Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i izvesnog Markovića, kojima je nakon toga odredio pritvor do 72 sata, javile su Vijesti.

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju, a predmet je u SDT-u zaveden pod oznakom “tajno”. Posle saslušanja u Podgorici određen im je pritvor, ali za mnoge je i dalje nedoumica zašto je Velja Nevolja uopšte otišao u Crnu Goru.

Belivuk je u gostima kod vođe “kavčana” Radoja Zvicera, koji je teško ranjen maja prošle godine u Ukrajini. Njega su tada napadači teško ranili, a život mu je spasila supruga Tamara Zvicer.

Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

Po povratku iz Crne Gore priveden je na saslušanje u Beogradu, ali je ubrzo pušten, kao i Miljković.

Posle obavljenog razgovora, Belivuk je pušten, a zgradu SBPOK napustio je u društvu advokata Dejana Lazarevića. Policija prvobitno krenula da privede Velju Nevolju i Miljkovića, kada su primećena i petorica muškaraca koji su čekali upravo pomenutu dvojicu. Tada su pripadnici SBPOK priveli i njih.

Ko je Velja Nevolja?

Belivuk je vođa navijačke grupe „Janjičari“, sada „Prinicipi“, a kako su mediji svojevremeno pisali, sarađuje sa „kavačkim klanom“. U žiži javnosti našao se 2017. godine zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, a koje se dogodilo na šinama u centru Beograda, međutim, on je pravosnažno oslobođen sumnji za pomaganje.

Pročitajte još:

Belivuk iza sebe ima brojne poduži dosije zbog različitih krivičnih dela, a najčešće je reč o krivičnim prijavama za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Na čelu grupe “Janjičari” našao se nakon likvidacije Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. godine nedaleko od Centralnog zatvora.

Takođe, pažnju javnosti zaokupirao je 2016., kada je pretučeno obezbeđenje direktora kluba Miloša Vazure na parkingu ispred Partizanovog stadiona. On je tada osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare