Gde je krvavi novac klana Velje Nevolje i kakvu su ulogu u „poslu“ imale žene

Podeli:
Foto: Shutterstock/MUP

Navode da su i žene vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića imale svoju ulogu u poslovanju grupe, ponovo je potvrdilo Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je 1. septembra 2022. godine proširilo istragu prema osumnjičenom Belivuku, Miljkoviću, ali i Bojani Belivuk zbog izvršenja krivičnog dela pranje novca. Ipak, izvori novca pomenutog klana, kao i štekovi, još uvek nisu poznati.

Okrivljeni pripadnici ozloglašenog klana novac su ulagali u nekretnine, skupocene predmete, ali i automobile. Ipak, onaj već deo novca koji su proteklih godina “zaradili” činjenjem krivičnih dela i dalje je misterija.

Po donetoj naredbi svi osumnjičeni su saslušani 14. septembra u Tužilaštvu za organizovani kriminal na okolnosti proširenja istrage i tom prilikom oni su negirali izvršenje krivičnog dela.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Naredba o sprovođenju istrage doneta je 9. decembra 2021. godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, njihove supruge Bojanu Belivuk i Tanju Miljković, ali i Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov.

Supruge i Belivukova tašta sumnjiče se da su prale novac stečen kriminalom, tako što su kupovali nepokretnosti i druge vrednije pokretne stvari na svoje ime.

Stanovi, skupocena kola i satovi

Policija je tokom pretresa u okviru pomenute istrage zaplenila novac, nekretnine, automobile i luksuzne satove.

Pretres vile Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Zasad se ispituje kako je kupljeno nekoliko objekata – jedan je na teritoriji Pančeva, u vlasništvu Đorđevićeve, dok su dva na ime Miljkovićeve i reč je o objektima u ulicama Čačanska i Živka Davidovića. Takođe, ispituje se kojim je novcem kupljen stan u Kozarčevoj ulici na Zvezdari.

Pročitajte još:

Sem toga, reč je o nekoliko skupocenih automobila, pa tako tužilac navodi da je Bojana Belivuk, supruga Veljka, navodno 23.04.2020. pazarila automobil marke „folksvagen tiguan“ za 25.000 evra. Kako se dalje u naredbi o sprovođenju istrage navode, a što je naš portal ranije otkrio, samo dva dana kasnije Veljko Belivuk kupio vozilo „škoda superb“ po ceni od 16.500 evra.

Sa druge strane, sem velike količine novca koja je zaplenjena, Miljkovića tužilaštvo tereti da je novac od kriminalnih aktivnosti, sem nekretnina, ulagao u kupovinu skupocenih satova.

Reč je o tri sata – jedan marke „roleks kristofer“ u iznosu od 1,9 miliona dinara, zatim „roleks“ vredan 442.569 hiljada dinara, ali i „breitling“ od 260.908 hiljada dinara.

Nakon privođenja supruga, policija je pokušala da zapleni blindirani automobil iz vile Marka Miljkovića, ali zbog njegove veličine imali su velike muke jer je znatno veći od „pauka“. Tog dana je zaplenjen i BMW, koji je navodno bio u vlasništvu Veljka Belivuka.

Štekovi sa novcem

Ono što je izvesno jeste da se i dalje ne zna gde je najveći deo novca ove grupe.

Svojevremeno se u medijima pojavila vest da je pronađen jedan od štekova ove grupe. Navodno je reč o grobnici na groblju u Barajevu, te da je tamo sakriveno oružje, novac i narkotici. Ipak, ovi navodi nisu potvrđeni od zvaničnih institucija.

Ono što je izvesno jeste da pojedini štekovi s novcem čak nisu ni u Srbiji, a o čemu je ranije pisao naš list.

„Nije isključeno da su pojedini štekovi u Crnoj Gori, s obzirom da je grupa Belivuk-Miljković bila bliska sa „kavačkim klanom“ iz Kotora. Odnosno, poznato je da su imali dobra uporišta u toj zemlji, često su odlazili tamo“, rekao je ranije izvor našeg lista.

Finansijska istraga bi trebalo da utvrdi da li osumnjičeni poseduju novac na računima u zemlji, koje nekretnine, a potom i poreklo istog. Zatim sledi oduzimanje imovine.

Ušteđevina od svadbe

Belivuk je svojevremeno izneo kako je bio zaposlen kao komercijalista u jednom podrumu pića, gde je zarađivao oko 60.000 dinara. Dok sa druge strane, Miljković je bio nezaposlen, a tvrdio je da je imao ušteđevinu od novca koji je dobio na svojoj svadbi.

BONUS VIDEO: Vraćanje Belivukovog BMW-a u garažu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar