Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Đorđević i Marija Milutinov, tašta i supruge Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog, privedene su u Tužilštvo za organizovani kriminal zbog sumnje da su prale novac stečen kriminalnim radnjama optužene grupe. Ko su izabranice Belivuka i njegovih pajtosa?

Bojana Belivuk

Supruga Veljka Belivuka, Bojana Belivuk, spominjala se u nekoliko redova u optužnici podignutoj protiv kriminalne grupe podignuta ranije. Kako je navedeno, ona je vlasnik stana na Zvezdari u kom je Belivuk živeo neprijavljeno, a bila je zaposlena u rent a kar agenciji za koju se veruje da je u vlasništvu Belivuka.

Kako saznajemo, Belivuk i Bojana, koja se ranije prezivala Đorđević, venčali su se marta 2010. godine na Voždovcu i zajedno imaju dvoje dece. Rođena je 1983. godine na Savskom vencu, a u trenutku Belivukovog hapšenja bila je u drugom stanju.

Porodila se tokom Belivukovog pritvora, a spekulisalo se da se nakon privođenja grupe preselila u Grčku. Budući da su nadležni organi odmah imali saznanja da ona rukovodi rent a kar agencijom za koju se veruje da je u Belivukovm vlasništvu, pitanje je kako je moguće da je privedena tek sedam meseci nakon hapšenja Belivuka i ekipe.

Tanja Miljković

Marko Miljković i Tanja Miljković (32) venčali su 2015. godine na Savskom vencu i zajedno imaju dvoje dece. Iako se njeno ime ne spominje eksplicitno u optužnici, govorkalo se da ima emotivnu prošlost sa Lazarom Vukičevićem, o čemu je na saslušanju pričao i Vukićevićev otac.

Marko Miljković Foto: Nova.rs/Marko Miljković

Upravo je ovo bio jedan od razloga da se preispita motiv nestanka, a zatim i brutalnog ubistva Vukičevića u kući u Ritopeku.

Marija Milutinov, nevenčana supruga Filipa Ivanovskog

Filip Ivanovski zvani Fila živeo je u vanbračnoj zajednici sa sada privedenom Marijom Milutinov (28). Zajedno imaju dvoje dece, a interesantno je da je i ona drugo dete, baš kao Belivukova supruga, dobila u trenutku kada su optuženi bili u pritvoru, tačnije u junu ove godine.

Ivanovski je, podsećanja radi, zaposlen u Javnom komunalnom preduzeću Pančevo, zajedno sa Vladimirom Grekom od decembra 2020. godine, gde su radili i za vreme baljkada koje su organizovali prošle godine.

Podsetimo, Belivuk i kriminalna organizacija koju je vodio privedeni su 4. februara ove godine. Terete se, prema navodima optužnice, za brojna krivična dela počinjena na teritoriji Srbije, među kojima su i brutalna ubistva, silovanje, dilovanje narkotika, oružja… Optužnica je podignuta za zasad pet likvidacija, a veruje se da će u jednom trenutku doći do proširenja.

Privedene supruge i Belivukova tašta, kako saznaje portal Nova.rs, sumnjiče se da su prale novac stečen kriminalom, tako što su kupovali nepokretnosti i druge vrednije pokretne stvari na svoje ime.

Bonus video: Sve žrtve Belivukovog klana

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare