Foto: Shutterstock, Nova.rs, Ministarstvo odbrane

I dok pojedini funkcioneri i načelnici u MUP poseduju luks nekretnine, malo je drugačija situacija sa ministrima policije. Dva najčešće pominjana imena u javnosti, bar kada je reč o policiji, jesu Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, a njihove imovinske karte su krajnje iznenađujuće.

Portal Nova.rs proteklih dana je pisao o imovini bivših i sadašnjih funkcionera policije, a interesantno je da pojedini od njih imaju luks stanove i penthause, pa čak i splavove. Ipak, kada je reč o ministrima jedne od najbitnijih institucija u srbiji, situacija je malo drugačija.

Prema poslednjim informacija od maja ove godine, Stefanović na svoje ime nema nijednu nekretninu. Čak ni stan koji je svojevremeno prijavljivao Agenciji za sprečavanje korupcije.

Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Interesantno je i da se u javnosti u više navrata govorilo o Stefanovićevoj vili od 1.000 kvadrata na Bežanijskoj kosi, međutim, nje nema na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. Sa druge strane, Stefanović mesečno prihoduje oko 130.000 dinara.

U odnosu na Stefanovića, sadašnji ministar MUP Aleksandar Vulin na svoje ime ima trosoban stan od 107 kvadrata, kao i parking mesto.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Takođe, Vulinu je, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, ustupljena i kuća, odnosno vila, od više od 300 kvadrata, kao i garaža od 59 kvadrata.

Vulin, kao ministar policije, mečeno prihoduje oko više od 225.000 dinara.

Pročitajte još:

Podsetimo, pojedini policijski funkcioneri iza sebe imaju poprilično krcate imovinske karte. Tako Veselin Milić poseduje stan u luks-zgradi u Ulici Neznanog junaka na Dedinju.

Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, prihodi koje ostvaraju Milić na mesečnom nivou iznose nešto više od 177.000 dinara, pa se u javnosti osnovano otvara i pitanje odakle njemu novac za luks stan, kao i koliko je novca bilo potrebno za učešće za pomenuti kredit budući da tvrdi da je stan uzeo u sivoj fazi gradnje na kredit.

Bivši direktor policije Vladimir Rebić u svojoj imovinskoj karti, prema podacima iz 2017. godine, ima troiposoban stan od 94 kvadrata, ali i zemljište od 15 ari. Takođe, navodi se i da ima izvesnu ušteđevinu u banci. Nekadašnji načelnik PU Novi Sad, Slobodan Malešić, prema tvrdnjama tužilaštva, ima splav na Savi u Beogradu od 300 kvadrata, luksuzni “penthaus” u centru Beograda, površine 250 kvadrata, ali i porodično imanje.

BONUS VIDEO: Vuletić predaje krivične prijave protiv Vučića i Vulina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare