Saša Cekić Foto: Facebook/Sasa Cekic

Aktivista Stranke slobode i pravde, Miloš Janaćković tvrdi da već mesecima trpi torturu od strane potpredsednika Opštine Žitorađa, Saše Cekića. On je za dnevni list “Nova” objasnio da sukob između njih datira od protesta “Jedan od pet miliona” i da je prošle nedelje ponovo dobio jezive pretnje od lokalnog funkcionera iz redova Srpske napredne stranke.

U petak prošle nedelje, Janaćković je, kako se navodi, morao dva puta boravio u policijskoj stanici kako bi prijavio drugog čoveka opštine, Sašu Cekića.

Pomenuti funkcioner i član Srpske napredne stranke, prema njegovim tvrdnjama, presreo ga je na ulici i odmah počeo da mu preti.

“Ubiću te, očistiću te, ti nećeš da postojiš”, preneo je on je Cekićeve pretnje.

Pročitajte još...

Janćković tvrdi da ga je potpredsenik  potom i pljunuo, nakon čega se uputio u lokalnu policijsku stanicu s namerom da prijavi pretnje. Ipak, tu se sukob nije završio.

Po izlasku iz stanice, njega je, kako navodi, ponovo sačekao Cekić, koji ovog puta pretio i njegovoj porodici.

„On je posle toga otišao u policiju i dao izjavu. Sad je na tužilaštvu da reaguje”, podvlači naš sagovornik.

Sukob traje nekoliko godina

Presednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Žitorađa, Radovan Mitrović, objašnjava za “Novu” da je sukob sa aktuelnim rukovodstvom datira još od protesta koji su održani 2018. godine. Kako kaže, Cekić je već dolazio u fizički sukob sa Janaćkovićem zbog čega su se obojica našli na sudu.

“Oni su na sudu od marta 2019. godine zbog incidenta koji se dogodio u kancelariji predsednika opštine. On je sa još trojicom aktivista otišao kod predsednika u kancelariju kako bi mu ukazali na pritiske koje trpe zbog toga što su pokrenuli peticiju da se ne gradi bazen na mestu stadiona u Žitorađi”, objašnjava Mitrović.

Kako kaže, tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba, nakon jedno telefonskog poziva koji je obavio predsednik opštine, Ivan Stanojević.

“On im je rekao da uđu i odjednom su se pojavila šestorica muškaraca. Cekić je tom prilikom nekoliko puta udario u glavu Janaćkovića”, ističe naš sagovornik.

Zbog ovog incidenta, Osnovni sud u Prokuplju doneo je nepravosnažnu presudu kojom se predsednik opštine osuđuje na kaznu zatvora od 3 meseca, uslovno godinu dana. S druge strane, zbog nasilničkog ponašanja osuđeni su na šest meseci zatovra Janaćković i druga dvojica aktivista, Milan Blagojević i Miljan Savić, dok je Cekić osuđen na 3 meseca zatvora uslovno.

Početkom godine, Stranka slobode i pravde saopštila je njihovog aktivistu Miloša Janaćkovića presrelo vozilo u punoj brzini u kom se nalazio potpredsednik Opštine Žitorađa, Saša Cekić.

Oni su naveli da je Cekić tom prilikom Janaćkoviću uputio niz pretnji smrću i seksualnim zlostavljanjem.

„Janaćković na to nije reagovao, ali je slučaj prijavio Policijskoj stanici Žitorađa. Na osnovu njegove izjave date 11. januara ove godine, sačinjena je i službena beleška”, poručili su iz SSP.

Dnevni list “Nova” pokušao je da stupi u kontakt sa Sašom Cekićem, ali nam je iz opštine rečeno da je on “službeno zauzet” i da će nam se javiti kad bude u mogućnosti. Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili komentar od potpredsednika Opštine Žitorađa.

BONUS VIDEO: SNS-u su najveća pretnja odmetnuta krila stranke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare