Andrija Vukelić Foto: Privatna arhiva

Frilens fotograf Andrija Vukelić zadobio je udarac ispod oka tokom skupa Srpske napredne stranke u Šapcu, a za Nova.rs ispričao je kako je došlo do incidenta.

„Pokrivao sam protest protiv Rio Tinta i ostali smo u Šapcu kako bismo fotografisali i SNS skup, kao i svaki drugi. Išao sam kao student, a radim i kao nezavisni fotograf. Fotografisali smo uobičajeno skup. U jednom trenutku video sam gomilu velikih ljudi sa crnim maskama i u crno obučeni kako jure ka nekome. Otišao sam da vidim sta se dešava i vidim da tuku dva čoveka desno od bine i kako ih nose“ objašnjava Vulekić za Nova.rs i dodaje:

„Video sam kako ih šutiraju i kad sam hteo da fotografišem, spuštam aparat i vidim da sam okružen likovima u crnom. Jedan počinje da mi viče ‘daj aparat’ i počinje da me vređa. Pošto nisam dozvolio da mi uzme aparat, počeli su da me udaraju pesnicama u glavu i u rebra i pokušavali su da me obore na pod. U jednom trenutku su me udarili u oko, čuo sam drugog čoveka kako je rekao ‘nemoj, nemoj, pokvarićemo skup’ i onda su uspeli da mi skinu aparat sa vrata jer mi je pukao kaiš.  Onda se gomila njih razbežala u masu ka bini, a jedan lik me je šutnuo u zadnjicu i krenuo da me gura preko ulice. Rekao mi je ‘nemoj da se vraćaš na ovu stranu’, priča Andrija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kamerades (@kamerades)

Ističe da je odmah nakon toga otšao do policije.

„Bili su možda 20 metara dalje, prišao sam im i rekao šta se dogodilo i nakon toga, pošto su saobraćajci, pozvali su patrolu, koja me je odvezla u policijsku stanicu. Tamo smo dali izjavu, gde mi je rečeno da će raditi na slučaju. Zatim smo svojim kolima otišli u bolnicu gde su me pregledali. U jednom trenutku su došla dvojica policajaca koji su bili oko mene kao neka vrsta zaštite. Kad sam završio sa pregledima, odvezli su se sa nama do šabačkog mosta“, objasnio je naš sagovornik.

Podsetimo, Srpska napredna stranka održala je danas protest ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, sa koga je zatražena „pravda“ za njihovog člana Dušana Prokića, koji je u subotu bio na bageru i sukobio se sa jednim od učesnika blokada Draganom Milovanovićem Crnim.

Takođe, kako je naš portal ranije objavio, grupa aktivista je jurila muškarca koji je dobacivao skupu protiv SNS, ali su umesto njega uhvatili pogrešnu osobu, koja je sve vreme uzvikivala da nije on, a koja je tom prilikom završila u prikolici.

 

****

BONUS VIDEO: Incident na skupu SNS u Šapcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar