Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Eksploziju plinske boce ispred zgrade RTS i Pete beogradske gimnazije izazvala je varnica u trenutku kada su je radnici pakovali. Od siline detonacije jedan radnik je ostao na mestu mrtav, a svedoci su kazali da je prizor bio zastrašujući.

„Radim na popravci Pete beogradske gimanzije i bio sam tu u trenutku kad je sve eksplodiralo. Kako su mi rekli majstori, koji su radili sa poginulim i povređenim radnicima, oni su pakovali bocu koja je povukla varnicu, tako je došo do tragedije„, rekao je za Novu.rs jedan od radnika sa gradilišta.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On takođe rekao da je toliko jako puklo i da je to prvi put doživeo, kao i da su se ostali radnici prepali i da su svi odmah su istrčali napolje.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Prizor je bio nimalo prijatan, bilo je stravičano ,a policajci su me odmah povukli da ne posmatram taj užas. Video Hitnu pomoć kako iznose tela, a ubrzo nam je naređeno da se udaljimo“, dodao je on.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, jedan građevinski radnik je poginuo, a dvojica teško povređena u eksploziji plinske boce za autogeno zavarivanje, koja se dogodila jutros oko 9.30 sati u Aberdarevoj ulici kod zgrade RTS u strogom centru grada.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Izveštač Nova.rs sa mesta tragedije javlja da je prema prvim i još nepotvrđenim informacijama eksplozija u kojoj je poginuo jedan, a provređeno dvoje radnika došlo u trenutku dok su iz vozila iznosili plinsku bocu sa gasom za autogeno zavarivanje.

Od jačine detonacije popucala su stakla na zgradi preko puta RTS, a na parkingu su oštećena vozila ove medijske kuće.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare