Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan građevinski radnik je poginuo, a dvojica teško povređena u eksploziji plinske boce za autogeno zavarivanje, koja se dogodila jutros oko 9.30 sati u Aberdarevoj ulici kod zgrade RTS u strogom centru grada.

Izveštač Nova.rs sa mesta tragedije javlja da je prema prvim i još nepotvrđenim informacijama eksplozija u kojoj je poginuo jedan, a provređeno dvoje radnika došlo u trenutku dok su iz vozila iznosili plinsku bocu sa gasom za autogeno zavarivanje.

Od jačine detonacije popucala su stakla na zgradi preko puta RTS, a na parkingu su oštećena vozila ove medijske kuće.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako Nova.rs nezvanično saznaje prizor na mestu eksplozije bio je stravičan. Jedan radnik je bukvalno bio prepolovljen, a dok su povređeni radnici ostali bez ekstremiteta.

 

„Cela trafika se zatresla, kad je eksplodirala. Ja sam bukvalno skočila sa stolice. Kad sam izletela već sam čula policijske sirene i vatrogasce, kako dolaze“, ispričala je za Nova.rs radnica obližnje trafike.

Jedan od stanara oklnih zgrada rekao je da je od siline eksplozije jedan deo automobila završio na krovu zgrade.

Takođe Nova.rs saznaje da se eksplozija dogodila u jednom delu graže.

Ceo prostor oko zgrade RTS je blokiran jakim policijskim snagama i nemoguće je prići ni iz pravca Palilulske pijace, Tašmajdana. Saobraćaj se trenutno zbog uviđaja, ali i opasnosti od novih eventualnih eksplozija preusmerava.

Navodno na mestu eksplozije postoji još plinskih boca, pa su vatrogasci i dalje na trenu..

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare