Škola glume Stvar srca Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Reporteri portala Nova.rs uputili su se u školu "Stvar srca" na Obilićevom vencu u Beogradu, a koja se nalazi u vlasništvu poznatog beogradskog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i seksualno napastvovanje svojih učenica, među kojima je i glumica Milena Radulović, koja je odlučila da javno progovori o strahotama koje je preživela.

Iako nigde u blizini nema table ili natpisa koji bi ukazali da se u ovom delu nalazi eminentna škola, a kroz koju su prošle brojne javne ličnosti u Srbiji, stanari zgrade koja se nalaze preko puta Aleksićevog studija, dobro znaju gde je studio.

Pročitajte još...

„Tražite školu za glumu? To vam je preko puta“, rekla nam je žena, koja je očigledno upućena u optužbe sa kojima se Aleksić susreo, ali nije htela da ih komentariše.

U staroj zgradi, koja se nalazi između Obilićevog venca i ulice Kneza Mihaila, na drugom spratu nalazi se dramski studio „Stvar srca“, kroz koji su prošle generacije mladih glumaca.

Škola glume Stvar srca Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pomenuti objekat je u popriličnom lošem stanju, gotovo je zapušten, a reporteri našeg portala nisu uspeli da pronađu nikog od stanara objekta koji se proseže na nekoliko spratova. Na vratima pomenutog stana zalepljen je natpis „Stvar srca“, koji jedino ukazuje da je reč o pomenutoj školi.

Škola glume Stvar srca Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U pomenutoj školi nismo zatekli nikoga, ali ni u samom objektu. Reč je o zgradi u kojoj se, sem Aleksićeve škole, nalaze kancelarije nekoliko advokata, zatim još jedna škola, kao i bioblioteka jugoslovenske kinoteke. Ipak, tokom jučerašnjeg dana, nijedan od lokala nije radio.

Pogledajte kako izgleda pomenuta zgrada:

Podsetimo, Aleksić se sumnjiči za silovanje i seksualno napastvovanje nekoliko učenica, među kojima je i glumica Milena Radulović, koja je odlučila da javno istupi i govori o strahotama koje je preživela.

Aleksić je priveden i on bi trebalo da sutra bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare