Dijana Hrkalović Foto: E-Stock_Caslav_Vukojicic

Nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, stigla je Specijalni sud u Beogradu. U sud su pristigli i Milorad Šušnjić, koji će se naći sa Hrkalovićevom na optuženičkoj klupi, ali i Vladimir Đukanović, koji odnedavno zastupa Dijanu Hrkalović.

Hrkalović bi danas trebalo da iznese odbranu za krivično delo trgovina uticajem.

Osim nje, za zloupotrebe položaja optuženi su nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković kao i Milorad Šušnjic, bivši načelnik PU Novi Sad.

Podsetimo, Dijana Hrkalović, koja je inače doktor psihologije, svojevremeno je važila za desnu ruku bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, čije je delovanje često izlazilo iz okvira funkcije državnog sekretara. Za njeno ime do danas su ostale vezane mnogobrojne afere, zbog čega u javnosti nikada nije uživala pretrani ugled.

Pročitajte još:

U policiju je došla u aprilu 2014. godine na mesto zamenika šefa kabineta ministra, iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Godinu dana kasnije postala je sekretar UKP-a, a za državnu sekretarku je izabrana u julu 2017. godine.

Hrkalović se u maju 2019. godine povukli iz MUP-a, zbog, kako je saopšteno, „drugih obaveza koje će preuzeti“.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović stiže u sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram