Foto:Montenegro Police via AP

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore danas je održan sastanak Međuresorne radne grupe za skladištenje, transport, analizu, postupanje i uništenje dokaznog materijala i privremeno oduzetih predmeta prilikom izvršenja krivičnog ili prekršajnog dela. Kako je navedeno, sastanku su prisustvovali članovi Komisije-predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Uprave za katastar i državnu imovinu, Višeg suda, Višeg državnog tužilaštva i Agencije za zaštitu životne sredine.

„Izveštaj Evropske komisije za 2020. je ukazao na nedostatak sigurnog čuvanja i skladištenja dokaza, odnosno predmeta koji su privremeno oduzeti izvršenjem krivičnog ili prekršajnog dela pre uništenja, kao i na pitanja koja se tiču transporta, analize, uzorkovanaja i uništenja istih. Cilj ove radne grupe je da se definiše adekvatna rešenja i obezbedi preduzimanje mera i aktivnosti u vezi sa skladištenjem, transportom, analizom postupanja i uništenja dokaznog materijala i predmeta privremeno oduzetih prilikom izvršenja krivičnog dela. U vezi sa navedenim, Ministarstvo unutrašnjih poslova će u saradnji sa drugim državnim organima raditi na koordinaciji i usaglašenom delovanju kako bi se rešavali problemi u vezi sa navedenim pitanjima“, navedeno je u saopštenju MUP-a, piše crnogorski „Dan“.

Jučerašnji sastanak je bio prilika da se, kako dodaju, adresiraju ključni izazovi, kao i da se pozdravi rad na normativnim izmenama koje imaju za cilj unapređenje stanja u ovoj oblasti.

Takođe, zaključeno je da će ministar unutrašnjih poslova uputiti inicijative prema Upravi za katastar i državnu imovinu u cilju formiranja posebne Međuresorske komisije za uništavanje droga, a čiji će primarni zadatak biti uništavanje preko dve tone opojne droge iz pravosnažnih sudskih presuda, koja se trenutnoi nalazi u sudu.

Bonus video: Policajci u Beogradu zaplenili oko 400 grama heroina

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar