Ilustracija Foto: N1

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici juče nije održan glavni pretres, na kojem se sudi Marku (55) i Lazaru (20) Jovišiću kao i Aleksi Mrđi (20) iz Stare Pazove, zbog otmice Petra Mitrovića (14) iz Stare Pazove.

Kako kaže sudija Milica Cvejić, do odlaganja je došlo jer je tužilaštvo podnelo izmenjen optužni akt, sa kojim tek treba da se upoznaju odbrana, ali i sudija. Suđenje koje traje godinu dana privodi se kraju, a sledeći glavni pretres zakazan je za 11. oktobar.

Prema otpužnici Marko i njegov stariji sin Lazar, ali i mladićev prijatelj Aleksa, okrivljeni su da su 27. oktobra 2019. oteli Mitrovića i držali ga zatočenog u napuštenoj vikendici u Belegišu.

„Tokom suđenja činjenično stanje je promenjeno iznošenjem dokaza i veštačenjem. Smatra se da nije bilo onako kako je prvobitno napisano u optužnici, i zato je došlo do izmene optužnog akta. Pravna kvalifikacija je ostala ista i trojica okrivljenih su i dalje u pritvoru“, pojašnjava sudija Cvejić, pišu Novosti.

Otmica dečaka potresla je javnost kada se pronela vest da je tog oktobra pola sata pre ponoći u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi nestao Petar. Dečaka koji je bio na biciklu, kako se navodi u optužnici, presreli su Jovišići, Lazar i njegov tada maloletni sedamnaestogodišnji brat N. J., kao i njihov drug Aleksa, a zatim ga oteli i vezali, da bi ga putničkim automobilom „fijat punto“ odvezli u napuštenu vikendicu gde su ga držali nekoliko sati. U nedovršenoj kući u blizini Dunava na dečaka je motrio najstariji Jovišić.

Petrovu otmicu prijavila je majka, kojoj je bila sumnjiva telefonska komunikacija sa njim, a operativnim radom policije dečak je za manje od 24 sata, nepovređen, vraćen svojim roditeljima.

I protiv najmlađeg Jovišića (18), koji je u to vreme bio maloletan, vodi se sudski postupak za maloletna lica u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Bonus video: Hapšenje na Zvezdari

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar