Čačak, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Foto: Nova.rs

Prilikom večerašnje eksplozije u fabrici "Sloboda" u Čačku povređena su dva radnika, koja su kolima Hitne pomoći odvezena u bolnicu, prenosi reporter Nova.rs.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naredio je da se hitno evakuišu svi građani koji žive u neposrednoj blizini fabrike. Jedan od građana, Danilo Avramović krenuo je sa svojom porodicom iz doma. On kaže za Nova.rs da „ne zna gde će i šta će“.

„Na svu sreću prošlog puta nisam bio tu kada je bila eksplozija, bio sam na godišnjem odmoru sa porodicom. Ovo je katastrofa šta se dešava. Neprestano živimo u strahu i nemoćni smo bilo šta da promenimo“, kaže on za Nova.rs.

Kako prenosi reporter Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, policija i obezbeđenje ne dozvoljavaju da se priđe fabrici. Za sada nije poznat uzrok eksplozije, ali prema prvim informacijama od eksplozije je puklo staklo u fabrici, koje je povredilo dva radnika. Prema nezvaničnim saznanjima, izgoreo je još jedan magacin u skladištu fabrike.

Prema rečima našeg reportera, jedan od povređenih radnika nalazi se na odeljenju za urgentne slučajeve. Ovo je za Nova.rs potvrdila doktorka Slavica Dragutinović.

„Jedan radnike je primljen u bolnicu, a drugom se još uvek ukazuje pomoć na urgentnom odeljenju te ustanove, ali nijedan od dvojice radnika nije životno ugrožen“, rekla je Dragutinović za Nova.rs.

Čačak, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Foto: Nenad Nešović

Jedan od radnika rekao je za Nova.rs da je pozvao svog kolegu koji se u trenutku eksplozije nalazio u fabrici, ali da mu se nije javio na telefon.

„Veoma smo svi zabrinuti za njega“, kratko radnik za Nova.rs.

Meštani koji žive u blizini fabrike, rekli su za Nova.rs da su videli povređene radnike i da je eksplozija bila jaka.

Prilikom detonacije staklo sa prozora fabrike puklo je i povredilo jednog prolaznika.

Geleri iz fabrike „Sloboda“ rasplinuli su se do hotela „Morava“, koji se nalazi na više od jednog kilometra udaljenosti od fabrike.

Nešto pre 20 časova došlo je do eksplozije u kompaniji „Sloboda“ saznaje portal Nova.rs. Kako navode naši sagovornici gust dim se vidi iznad magacina koji je nedavno zahvatio požar. Za sada nema informacija o povređenim i stradalima.

Podsetimo, pre manje od mesec dana u „Slobodi“ se dogodila eksplozija u delu gde se proizvodi municija, kada je ceo magacin izgoreo, a grad se tresao skoro dva sata.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare