Foto: Printscreen/YouTube

Darko Elez (40), ozloglašeni bosanski kriminalac, vođa jednog od najjačih klanova sa ovih prostora, uhapšen je juče u Beogradu i to u svojoj firmi u Batajnici. Takođe se nezvanično navodi da Elez u Begradu, osim pomenute firme koja se bavi transportom, poseduje i kuću.

Elez, kako saznajemo, nije davao otpor pri hapšenju, a odrđen mu je ekstradicioni pritvor.

U nastavku postupka, putem međunarodno pravne pomoći, oni bi trebalo da dostave dokumentaciju na osnovu koje će naše pravosuđe da odluču da li će Eleza da izruči.

Darko Elez je u našoj zemlji inače već bio u zatvoru kojem je „ležao“ devet godina. U Srbiji je živeo luksuzno, a kako mnogi kažu, voleo je da se hvali parama koje je imao.

Inače, kao njegovi saradnici označeni su Naser Keljmendi, Bojan Cvijan, bivši načelnik kriminalističke policije u Istočnom Sarajevu (CSB).

Uspon Eleza

Elez je karijeru započeo kao švercer cigareta, potom je prodavao oružje, vozila, a na viši nivo popeo se kada je počeo da „valja“ drogu. Kasnije su dela koja je činio bila sve teža, pa je tako došlo i do ubistava za koje se tereti. Ubrzo je postao vođa grupe, a u Srbiji je uhapšen 2009. godine. Bio je u KPZ Sremska Mitrovica do 2017. godine, a zbog dobrog vladanja je pušten nešto ranije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar