Ostoja Mijailović i Veljko Belivuk Foto:Peđa Milosavljević/Starsport/Vesna Lalić/Nova.rs

Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog Aleksandra Gligorijevića, koji je postao ko zna koja po redu žrtva ozloglašenog klana Belivuk-Miljković, u ispovesti za KRIK ispričao je sve što mu je Gligorijević rekao o vezama kriminala i sporta, ko je ubio Olivera Ivanovića, kao i o vezama navijača i države. Između ostalog, dotakao se i predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića, na kojeg je navijačka grupa Principi bila kivna, jer je navodno sarađivao s njihovim suparnikom Milošem Radisavljevićem Kimijem, te su iz osvete planirali da mu kidnapuju sestru.

Bogdanović je ispričao sve o sukobu Principa, grupi koja je oformila kriminalni klan koji se tereti za najteža krivična dela,  sa predsednikom KK Partizan Ostojom Mijailović, navodno jer je Ostoja bio blizak sa suparničkim vođom navijača Kimijem.

„Aleksandar je rekao da će da naplate to što ih Ostoja ne poštuje i da će da kidnapuju njegovu sestru. Seo sam sa njim i razgovarao, i uspeo da ga odvratim od toga. Dan, dva nakon toga me je zvao i zahvalio se. Rekao je spasio si svog prijatelja, a spasio si i mene“, priča Bogdanović.

Bogdanović je bio dobro upoznat sa navijačim svetom i sportom, jer kako on objašnjava, bio je direktor marketinga u ženskom fudbalskom klubu „Spartak”, razvijao je marketing strategiju u košarkaškom klubu Partizan kao uslugu svom prijatelju i predsedniku ovog kluba Ostoji Mijailoviću, a pre deset godina Bogdanović je bio i neuspešni kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Pročitajte još:

Kao dokaz za neke od tvrdnji iznetih u intervjuu, Bogdanović je novinarima KRIK-a omogućio uvid u poruke koje je razmenjivao sa Gligorijevićem. U porukama se spominju konflikt koji su „Principi” imali sa Mijailovićem, kao i navijačke teme.

Foto: Nova.rs

„Zažaliće jer je ponizio južnu tribinu“

„Ja sam uvek na pravoj strani, a to je južna tribina i Ostoja će zažaliti od navijača što je ponizio južnu tribinu”, napisao je Gligorijević u jednoj poruci, dok je u drugoj istakao: „Ne znam brate šta bi rekao, ali Ostoja je šurovo i sa Kimijem i tu nam je nabio nož u leđa.”

Bogdanović je uspeo da Gligorijevića ubedi da odustane od otmice i da pokuša da pronađe neki drugi način da sa Ostojom napravi dogovor oko saradnje. Dva dana kasnije video se sa Gligorijevićem i on mu je to rekao.

„Rekao mi je: ,Znaš šta? U pravu si. Ja sam razgovarao sa ovim mojima’. Naravno on nikada nije govorio njima da ima bilo kakve veze sa mnom. I rekao je da se od toga odustalo, da je to suviše opasno, ali kaže: ,Hvala ti što si mi to sve predočio jer sam tad shvatio koliko bismo problema sebi napravili. Eto, spasio si svog prijatelja, a spasio si i mene.’ I to se eto završilo na tome.“

Takođe, kako navodi Bogdanović, Mijailović to nikada nije saznao, jer nije želeo da mu kaže.

„Nikada to Ostoji nisam želeo da kažem, da to ne bi shvatio pogrešno. Mislim da bih stvorio samo dodatnu paniku kod njega i njegove porodice. Mislim da je sreća u celoj toj priči bila ta što je Gligorijević bio moj zaista veliki prijatelj i poslušao me“, istakao je Bogdanović.

BONUS VIDEO: Uhapšeni Belivukovi navijači sa Karaburme

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar