Predrag Koluvija Foto Printscreen Radio televizija Vojvodine

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Predraga Koluvije, vlasnika poljoprivrednog gazdinstva „Jovanjica“ na kome je krajem prošle godine pronađeno gotovo četiri tone marihuane, i ostalih osumnjičenih lica u ovom slučaju, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Kako nezvanično saznaje naš portal, optužnica je podignuta protiv deset osoba, a njima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Podsetimo, Predrag Koluvija, većinski vlasnik firme „Jovanjica“ uhapšen je sredinom novembra prošle godine sa falsifikovanom sliužbenom policijskom ispravom. Tada je otkriveno i da se u plastenicima na ovom imanju nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa. Sem Koluvije, uhapšeno je još osam lica zaposlenih u „Jovanjici“.

Inače, prethodnih godina pomenuto gazdinstvo „Jovanjica“ posetili su brojni funkcioneri, među kojima su ministar Aleksandar Vulin, direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić, Dragomir Petronijević iz Gradskog veća Beograda, ali i Dragan Sikimić koji danas vodi Agenciju za borbu protiv korupcije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare