Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Goran Džonić protiv koga Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi istragu zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić, nezapamćeni zločin izvršio je u uračunljivom stanju.

Kako saznajemo, veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod njega ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj, koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

„Ovaj nalaz je ključan zbog odluke o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da Džonić može da dobije doživotnu robiju, te je isključena mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imao pravo da je ustanovljeno da je neuračunljiv. On je tokom istrage pokušavao da se napravi lud, ponašao se iracionalno, menjao raspoložena, smejao se dok je pričao o ubistvu ali mu taktika nije uspela. Ovaj nalaz je u potpunosti onemogućio dalju ovakvu njegovu odbranu“, navode naši sagovornici upoznati sa slučajem.

U sklopu istrage izvršena su i veštačenja mobilnih telefona Gorana Džonića koja su još jednom je potvrdilo da je on jedini izvršilac nezapamćenog zločina. Veštačenje koje je naložilo Više javno tužilaštvo u Nišu pokazalo je da on nije imao telefonsku komunikaciju sa braćom Aleksandrom i Kostadinom Miloševićem koje je označio kao nalogodavce ali i neposredne izvršioce ubistva vlasnika menjačnice Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije.

Kako navode izvori iz istrage u Džonićevom telefonu pronađene su fotografije, pozivi i SMS poruke koje nemaju veze sa ubistvom Đokića. Veštačeni su i telefoni braće Milošević, i pronađeni dokazi da oni nisu bili ni blizu mesta ubistva kobne noći.

„Rezultati veštačenja potvrdili su odbranu braće Milošević da nemju nikakve veze sa zločinom jer su bili na drugom mestu. U vreme zločina Aleksandar je razmenjivao poruke sa devojkom, dogovarali su se da se vide. To dokazuju da su bili zajedno“, naveo je advokat Miloševića Mladen Magdalinić.

U sklopu istrage ubistva očekuju se i nalazi neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Ukoliko se utvrdi da je u vreme izvršenja zločina bio uračunljiv preti mu najteža kazna, a u suprotnom biće upućen na psihijatrijsko lečenje.

Porodica Đokić pronađena je mrtva 2. oktobra u ataru sela Moravac a za njihovu smrt osim Gorana Džonića osumnjičeni su i njegovi sinovi Milan i Stefan te braća Milošević.

BONUS VIDEO: Advokati o slučaju Džonić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar