Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Goran Džonić, njegovi sinovi Milan i Stefan, ali i braća K.M. (39) i K.M. (40) iz Moravca, uhapšeni su zbog brutalnog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25), a zasad nije poznato ko je imao kakvu ulogu u zločinu koji je potresao javnost. Nadležni organi najviše dokaza su prikupili protiv najstarijeg Džonića, čiji su DNK tragovi pronađeni na gotovo svim dokazima.

„Na pištolju je nađen samo njegov DNK, takođe i na novcu. Neshvatljivo je zbog čega je pokušavao da umeša i druge ljude, pa i rođene sinove. Pretpostavlja se da je to samo njegov manevar kojim je u prvi mah pokušao da umanji svoju odgovornost“, rekao je naš izvor.

Pročitajte još:

Misleći da će uspeti da zavara trag policiji, osumnjičeni Džonić je nakon zločina deo svog plena zakopao u dvorištu kuće svog sina, a jednim delom novca platio je dug i veruje se da ga je upravo taj postupak odao, čime je svetlo sumnje palo na njega.

Sa druge strane, pretpostavlja se da Džonićevi sinovi nisu neposredno učestvovali u zločinu, već posredno. Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, oni su se u trenutku ubistva Đokića nalazili na poslu. Jedan je vatrogasac, dok je drugi vojnik.

Inače, danas bi trebalo da bude saslušanje uhapšene braće K. M. i K. M. iz Moravca. Reč je o braći koja iza sebe imaju krivične prijave, a zbog krivičnih dela su u više navrata menjali imena.

Pretpostavlja se da je motiv likvidacije tročlane porodice pljačka, jer se znalo da Goran, vlasnik menjačnice, uvek sa sobom nosi veću sumu novca. Džonić je zbog zločina uhapšen pre tri dana.

Goran Džonić, ubica, njiva, pretraga, pretraživanje, kuća Gorana Džonića, ubice porodice Đokić, Djokić
Foto: Nova.rs

Policija je na njegovom imanju pronašla i deo novca, za koji se pretpostavlja da je pripadao ubijenim Đokićima. U Džonićevom stanu u Alesincu pronađen je i pištolj koji je poslat na veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je to oružje korišćeno u likvidaciji.

Inače, Goran, Gordana i Lidija Đokić nestali su u noći između 25. i 26. septembra, kada su se iz sela Moravac vraćali u Aleksinac. Njihova tela i spaljen automobil pronađeni su šest dana kasnije.

BONUS video: Zapaljeni „pasat“ ubijene porodice

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar