Goran Džonić, porodica Đokić, Djokić, tužilaštvo, sud, policija
Foto: Miljana Isailović/Privatna arhiva/Nova.rs

Braća K.M. (39) i K.M. (40) iz Moravca koji se, kako je naveo MUP, sumnjiče da su učestvovali u ubistvu porodice Đokić, danas bi trebalo a budu saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu. Oni su uhapšeni u petak u spektakularnoj policijskoj akciji nakon što ih je Goran Džonić, koji je dan ranije lišen slobode zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, označio kao saučesnike.

Sa Džonićem su uhapšeni i njegovi sinovi Stefan i Milan, koje je takođe okrivio da su učestvovali u nezapamćenom zločinu.

Oni su juče saslušani u tužilaštvu nakon čega je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati i zbog visine zaprećene kazne za delo koje im se stavlja na teret što je dovelo do uznemirenja javnosti.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, tokom maratonskog saslušanja koje je trajalo skoro do ponoći, Džonić se branio ćutanjem a šta su rekli njegovi sinovi zarad interesa istrage tužilaštvo ne saopštava.

Ono što je sigurno je da ni Milan ni Stefan nisu mogli neposredno učestvovati u egzekuciji Đokića jer su obojica kritične noći bili na radnom mestu, jedan kao vatrogasac a drugi kao vojno lice u Kopnenoj zoni bezbednosti. Iz tog razloga pretpostavlja se da se sumnjiče ili za planiranje i organizovanje ubistva, ili da su ocu pomogli da ukloni tragove zločina. Međutim, oni koji ih poznaju ne veruju da ijedan od braće ima veze sa ubistvom.

„Oni su dobri momci, nisu imali nijedan razlog da ubiju strica. Naročito ne na tako svirep način i to zbog pljačke. Iskreno verujem da osim Gorana, niko drugi nije pipnuo Đokiće“, kaže jedan meštanin Moravca.

Još manje se zna zbog čega su, osim što su poznati kao ljudi iz kriminalnog miljea, samo na osnovu Džonićeve optužbe uhapšena braća u Moravcu poznata kao „Jojke“. Organi gonjenja danas će imati priliku da predoče dokaze kojima raspolažu od čega će zavisiti da li će tužilaštvo protiv njih staviti zahtev za sprovođenje istrage i da li će im odrediti pritvor.

Kako saznajemo, jedino što je izvesno je da je Džonić ubio Đokiće, jer za sada materijalni dokazi samo njega povezuju sa strašnim zločinom.

„Na pištolju je nađen samo njegov DNK, takođe i na novcu. Neshvatljivo je zbog čega je pokušavao da umeša i druge ljude, pa i rođene sinove. Pretpostavlja se da je to samo njegov manevar kojim je u prvi mah pokušao da umanji svoju odgovornost“, objašnjavaju naši sagovornici.

Pročitajte još:

Pretpostavka da ima još umešanih u ubistvo Đokića zasniva se na činjenici da je na imanju Goranovog sina pronađeno zakopano samo 43.500, a govorkalo se da je pokojni Đokić sa sobom uvek nosio i više stotina hiljada evra. Iz tog razloga policija je pretraživala i voćnjak gde je nađen novac i ubičinu kuću i okućnicu. Kako nije pronađeno još novca, pretpostavilo se da ga je sa nekim podelio, pa su uhapšena i braća iz Moravca. Međutim, postoji mogućnost da je ta suma bila sve što je Goran imao u vozilu kada je ubijen.

Dodatnu misteriju u slučaj koji više od mesec dana potresa aleksinački kraj je i grafit koji je juče osvanuo na ulazu u Moravsku ulicu gde žive porodice i žrtve i ubice. Nepoznata osoba napisala je ljubičastim sprejem „Pravda za porodicu Džonić“. Policija je o ovom događaju obavestila tužilaštvo, a ko stoji iza natpisa za sada je nepoznato.

BONUS video: Zaplena heroina

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare