Dva motiva ubistva Perenčevića: Osveta za ubistvo ili rat navijača na Banjici

Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policija traga za nepoznatim ubicom koji je u ponedeljak, nešto pre 12 sati, iz pištolja sa prigušivačem likvidirao Luku Perenčevića (28) u teretani u Bulevaru Oslobođenja u Beogradu, a kako saznajemo, sumnja se na dva motiva zločina. Prema prvim informacijama, reč je osveti za ubistvo Filipa Lepojevića na Banjici, a prema drugoj, radi se o nastavku krvavih obračuna navijača FK “Rad” u istom delu Beograda.

Motiv zločina se još uvek ispituje, a zasad postoje dva pravca.

“Prema jednom, sumnja se da je likvidacija bila osveta za ubistvo Lepojevića na Banjici. Perenčević se konstantno dovodio u vezu s njegovim ubistvom, čak i od strane optuženih za taj zločin, međutim, nikada se nije našao na optuženičkoj klupi”, kaže izvor našeg lista.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

On je dovođen u vezu sa ubistvom Filipa Lepojevića i ranjavanjem Alekse Đukanovića na Banjici 2020. Godine. Za ubistvo Lepojevića i ranjavanje Đukanoviće terete se braća Rakočević, Petar, Radovan i Uroš, međutim, na suđenju je više puta pomenuto ime žrtve, kao osobe koja je započela sukob koji je doveo do ubistva Lepojevića.

"Između 29. i 30. avgusta u lokalu 'Lola bistro' na Banjici, moja dva sina Uroš i Petar Rakočević sedeli su u navedenom lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli svojoj kući Uroš je otišao do toaleta i pri povratku primetio je Luku Perenčevića kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala u lokalu. U tom momentu Uroš je video kako krigla pogađa Petra u čelo pri čemu je goloruk krenuo ka bratu. Tada mu Luka Perenčević prilazi s leđa i nožem zadaje 6 uboda u predelu leđa. Uroš u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a Luka je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci koji i dalje niko nije primećivao. Kada je zadao dva uboda nožem u stomak Petru, tada je Petar primetio nož i golim rukama uhvatio za oštricu noža braneći se što su kasnije i pokazali medicninski nalazi. Petar je uspeo da otme nož od Luke i u tom trenutku je dobio udarac flašom u glavu pri čemu je na kratko izgubio svest što su napadači iskoristili i pobegli iz lokala", naveo je u pismu nakon ubistva Lepojevića Rakočevićev otac.

Pročitajte još:

Dodao je i da je Perenčević terorisao po Banjici i fizički maltretirao sve Petrove i Uroševe prijatelje i tražio adresu gde žive njegovi sinovi, kako bi ih namamili i mogli da ih likvidiraju.

Ipak, i pored dovođenja u vezu sa zločinom, nikada se nije našao na optuženičkoj klupi, iako ga je čak i porodica ubijenog mladića označavana odgovornim za zločin.

Sem osvete za ubistvo, pominje se još jedan motiv likvidacije.

“Prema drugoj verziji, ispituje se da li je ova likvidacija zapravo nastavak krvavih obračuna između navijača FK “Rad” na Banjici, a kojih je bilo nebrojano proteklih godina”, dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, proteklih nekoliko godina na Banjici su intenzivni obračuni među navijačima FK "Rad". Žitelji beogradskog naselja Banjica neretko su svedoci sve češćih obračuna, tuča, ranjavanja i maltretiranja.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sa druge strane, dok navijački obračuni bukte, policija praktično ništa ne čini da tome stane na put.

Podsetimo, likvidacija Luke Perenčevića šokirala je javnost u Srbiji. Zločin se dogodio u improvizovanoj teretani na Banjici, a Perenčević je na licu mesta podlegao teškim povredama koje je zadobio.

Ubica je u njega ispalio šest metaka, a najpre mu je pucao u nogu. U trenutku zločina, u pomenutom objektu bilo je još ljudi.

BONUS VIDEO: Uviđaj na mestu ubistva na Banjici

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar