Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Petar Rakočević (34), predsednik desničarskog udruženja "Sve u slavu božiju", koji je osumnjičen za ubistvo Filipa L. (18), koje se dogodilo u subotu na parkingu u Bulevaru Oslobođenja kod broja 104 u beogradskom naselju Banjica i njegov brat Uroš, koji je ranio Aleksu Đ., pokušali su da nameste pištolj iz koga je pucano, trećem mladiću koji se nalazio u društvu Filipa i Alekse, ispričao je za naš portal očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Veštačenje koje je policija izvršila, pokazalo je da je Petar Rakočević pucao i ubio Filipa L., dok je njegov brat Uroš, kako je veštačenje takođe pokazalo, ranio drugog mladića. Sa njima u društvu bio je i treći brat, Radovan Rakočević (37), koji je osumnjičen kao pomagač, a svoj trojici određen je pritvor. Osumnjičeni za ubistvo je nedavno bio i gost u TV emisiji poslanika SNS Vladimira Đukanovića, a sumnja se da je kao pripadnik navijačke grupe Rad učestvovao u „bakljadama“ u vreme vanrednog stanja.

Petar Rakočević Foto: Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Reporteri portala Nova.rs pronašli su svedoka koji je sa terase posmatrao Filipovo ubistvo i pokušaj ubistva Alekse Đ., i ispričao da je odmah prepoznao ko su akteri sukoba.

„Filip, Aleksa i još jedan mladić sedeli su u svom automobilu kada su se trojica braće pojavila sa svojim kolima. Ja sve njih poznajem od ranije, jer su jako problematični i bave se prodajom droge. Braća su izašla iz automobila i prišla su vozilu u kome su bili Filip i njegovi ortaci i krenuli su da ih maltretiraju“, objašnjava svedok ubistva.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Potom je, kako on tvrdi, Uroš Rakočević izvadio pištolj, da bi, kako on kaže, zaplašio trojicu mladića“.

„Uroš je počeo da viče „hoćeš li da ti pucam sad u glavu“, i ispalio metak Aleksi Đ., koji je bio na mestu vozača, u butinu kako bi mu dao „opomenu“. U isto vreme, njegov brat  Petar je maltretirao Filipa, koji se nalazio na zadnjem sedištu, udarajući ga pištoljem u glavu. Onda je ispalio metak iz pištolja i pogodio ga u glavu“, objašnjava očevidac.

Svedok dalje navodi da je jedan od braće pritrčao i Petreu viknuo da gurne pištolj iz koga je pucao u ruke trećem mladiću koji je bio u društvu sa Filipom i Aleksom,a koji se nalazio na suvozačevom mestu.

„Taj mladić je stavio ruke ispod majice kako ne bi uzeo pištolj i istrčao iz automobila i počeo da beži. Sve se dešavalo u nekoliko sekundi. Kada je počeo da preskače ogradu, Petar je izvadio pištolj da puca i na njega, ali nije opalio nijedan metak“, objašnjava svedok.

Potom su braća sela u automobil i pobegli sa lica mesta.

Podsećanja radi, beogradska policija uhapsila je u subotu tri brata zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Oni su, kako se sumnja, u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja kod broja 104 u beogradskom naselju Banjica, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, upotrebom vatrenog oružja ubili F. L. (18), dok je teške povrede zadobio A. Đ. (21). Dan kasnije, nepoznati počinioci pucali su na piljaru “Voćinko”, čiji je vlasnik Petar R. (34), osumnjičeni za ubistvo F. L. Piljara se nalazi nedaleko od cvećare Santo Domingo, na koju je, nekoliko sati nakon ubistva, bačen molotovljev koktel, a koja je u vlasništvu sestre uhapšenih Rakočevića. Počinioci su prvo bacili saksiju i razbili staklo na ulaznim vratima, a onda ubacili molotovljev koktel.

U međuvremenu se oglasio i otac braće Rakočević, koji je između ostalog rekao da su njegova dva sina, nedelju dana ranije bili izbodeni, te da je više osoba napalo njegove sinove na parkingu gde se dogodilo ubistvo.

Sud je u međuvremenu odredio pritvor trojici braće.

Portal Nova.rs prethodnih dana pisao je o Petru Rakočeviću, predsedniku desničarskog udruženja „Sve u slavu božiju“, koji je osumnjičen za Filipovo ubistvo. Njega je pre nekoliko meseci poslanik SNS Vladimir Đukanović ugostio u svojoj emisiji „Na kraju dana sa Đukom“. Rakočević je takođe označeni pripadnik navijačke grupe FK Rad, koja se, između ostalog, dovodila u vezu sa prvom „bakljadom“ na krovovima beogradskih višespratnica u vreme vanrednog stanja, a koje je, kao odgovor pobunjenim građanima koji su lupali u šerpe, upriličio upravo Đukanović – na vrhu svog solitera na Banjici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare