Foto: Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Veštačenje je pokazalo da je Petar Rakočević (34), jedan od trojice braće koji su uhapšeni zbog ubistva Filipa L. (18) na Banjici, a koji je istovremeno i predsednik desničarskog udruženja "Sve u slavu božiju", ispalio u žrtvu smrtonosan hitac, dok je njegov brat Uroš (24) bio onaj koji je ranio drugog mladića. Treći brat Radovan Rakočević (37), osumnjičen je kao pomagač, a svoj trojici je određen pritvor. Osumnjičeni ubica je podsetimo, nedavno bio gost u TV emisiji poslanika SNS Vladimira Đukanovića, a sumnja se i da je kao pripadnik navijačke grupe Rad učestvovao u "bakljadama" u vreme vanrednog stanja.

Beogradska policija uhapsila je u subotu trojicu braće zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Oni su, kako se sumnja, u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja kod broja 104, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, upotrebom vatrenog oružja, ubili Filipa L. (18), dok je teške telesne povrede zadobio Aleksa Đ. (21).

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da su saslušani R. P., R. R., i R.U. povodom događaja u kojem je smrtno stradao F. L., a teške telesne povrede zadobio Đ. A.

Foto: Printscreen/YouTube/TVKopernikus

„R.P. na okolnost krivičnog dela teškog ubistva iz člana 114 KZ u kojem je oštećen F.L., R.U. na okolnost krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju iz člana 114 u vezi člana 30 KZ na štetu Đ. A., dok se R. R. tereti da je ova krivična dela izvršio u pomaganju. Pored navedenih krivičnih dela, R. P. i R. U. se terete i za neovlašćeno nošenje oružja. U pitanju su dva pistolja koja su kod osumnjičenih pronađena“, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako su dodali, osumnjičeni su se na saslušanju u tužilaštvu branili ćutanjem, a pritvor je tražen iz svih zakonskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoka, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Viši sud u Beogradu odredio im je svoj trojici pritvor, potvrđeno je našem portalu u tom sudu.

Podsećanja radi, beogradska policija uhapsila je u subotu tri brata zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Oni su, kako se sumnja, u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja kod broja 104 u beogradskom naselju Banjica, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, upotrebom vatrenog oružja ubili F. L. (18), dok je teške povrede zadobio A. Đ. (21). Dan kasnije, nepoznati počinioci pucali su na piljaru „Voćinko“, čiji je vlasnik Petar R. (34), osumnjičeni za ubistvo F. L.. Piljara se nalazi nedaleko od cvećare Santo Domingo, na koju je, nekoliko sati nakon ubistva, bačen molotovljev koktel, a koja je u vlasništvu sestre uhapšenih Rakočevića. Počinioci su prvo bacili saksiju i razbili staklo na ulaznim vratima, a onda ubacili molotovljev koktel.

U međuvremenu se oglasio i otac trojice muškaraca, koji je između ostalog rekao da su njegova dva sina, nedelju dana ranije bili izbodeni, te da je više osoba napalo njegove sinove na parkingu gde se dogodilo ubistvo.

Portal Nova.rs juče je pisao da je Petar Rakočević predsednik desničarskog udruženja „Sve u slavu božiju“, te da ga je pre nekoliko meseci poslanik SNS Vladimir Đukanović ugostio u svojoj emisiji „Na kraju dana sa Đukom“. Rakočević je takođe označeni pripadnik navijačke grupe FK Rad, koja se, između ostalog, dovodila u vezu sa prvom „bakljadom“ na krovovima beogradskih višespratnica u vreme vanrednog stanja, a koje je, kao odgovor pobunjenim građanima koji su lupali u šerpe, upriličio upravo Đukanović – na vrhu svog solitera na Banjici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare