Podeli
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Roditelji braće Rakočević koji su uhapšeni zbog sinoćnog ubistva Filipa Lepojevića (18) na Banjici u Beogradu obratili su se javnosti, a njihovo pismo prenosimo u celosti.

“Ovim putem želim da obavestim i vas kao i celokupnu srpsku javnost o događajima koji su zadesili moju porodicu, a koji su noćas nastavljeni paljenjem lokala  u vlasništvu moje dece”, prenose Novosti.

“Između 29. i 30. avgusta u lokalu “Lola bistro”, na Banjici moja dva sina Uroš i Petar Rakočević sedeli su u navedenom lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli svojoj kući Uroš je otišao do toaleta i pri povratku primetio je Luku Perenčevića kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala u lokalu”

U tom momentu Uroš je video kako krigla pogađa Petra u čelo pri čemu je goloruk krenuo ka bratu. Tada mu Luka Perenčević prilazi s leđa i nožem zadaje 6 uboda u predelu leđa.

Uroš u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a Luka je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci koji i dalje niko nije primećivao.

Kada je zadao dva uboda nožem u stomak Petru, tada je Petar primetio nož i golim rukama uhvatio za oštricu noža braneći se što su kasnije i pokazali medicninski nalazi.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Petar je uspeo da otme nož od Luke i u tom trenutku je dobio udarac flašom u glavu pri čemu je na kratko izgubio svest što su napadači iskoristili i pobegli iz lokala.  Tek nakon napada na njih moji sinovi su shvatili da su izbodeni nožem i medicinsku pomoć su zatražili u Urgentnom centru gde im je zaustavljeno obilno krvarenje iz stomaka i glave.

Dok su moji sinovi ležali u Urgentnom centru Luka Perenčević je terorisao po Banjici fizički maltretirajući sve Petrove I Uroševe prijatelje tako što su ih tukli, pretili, oduzimali novac i mobilne telefone zahtevajući da priznaju adresu gde moja dva sina stanuju gde su još i tražili da ih pozovu i namame kako bi mogli odmah na licu mesta da ih likvidiraju.

Obzirom da je Petar prvi napustio lečenje u Urgentnom centru odmah je 31.08.2020. godine, saznavši u međuvremenu za aktivnost kriminalne grupe o svim događajima odmah je obavestio treće odeljenje MUP-a gde je podneo krivičnu prijavu protiv Luke Perenčevića  i ostalih iz te grupe.

Pošto su napustili Urgentni centar Petar i Uroš su previjanje nastavili u domu zdravlja Banjica, da bi juče 05.09.2020. godine obzirom da je bio vikend previjanje obavili u DZ  Voždovac u Krivolačkoj ulici na koje ih je vozio moj najstariji sin Radovan Rakočević.

Po povratku kući na Banjicu tražeći parking kod svoje zgrade u kojoj stanuju, iznenada su ih napale naoružane osobe gde je došlo do kontakta koji se na žalost završio kobno po napadače.

Strahujući od novog napada moji sinovi su se udaljili sa lica mesta i obavestili treće odeljenje o samom događaju, kao i o lokaciji na kojoj se nalaze gde je policija odmah i došla.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Tako su i privedeni u MUP i nikakvog bekstva od policije nije bilo, jer nisu po svemu sudeći planirali nikakvo krivično delo.

Sve navedeno možete proveriti u trećem odeljenju MUP-a. Rano jutros 06.09.2020.godine oko 1 sat posle ponoći nepoznate osobe maskirani zapalili su cvećaru u Jajincima u vlasništvu moje ćerke kao i piljaru u Voždovim Kapijama na Voždovcu u vlasništvu mog sina Petra – navodi se u pismu javnosti.

Podsećanja radi, Beogradska policija uhapsila je juče braću R. U. (24) R. P. (34) i R. R. (37) zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Oni su, kako se sumnja, juče oko 17 sati na parkingu u Bulevaru Oslobođenja kod broja 104, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, upotrebom vatrenog oružja ubili Filipa Lepojevića (18), dok je teške povrede zadobio A. Đ. (21). Danas su nepoznati počinioci pucali na piljaru “Voćinko”, čiji je vlasnik Petar R. (34), jedan od trojice braće osumnjičene za likvidaciju Filipa Lepojevića. Piljara se nalazi nedaleko od cvećare Santo Domingo, na koju je noćas bačen molotovljev koktel, a koja je u vlasništvu sestre muškaraca koji se nalazi u pritvoru. Počinioci su prvo bacili saksiju i razbili staklo na ulaznim vratima, a onda ubacili molotovljev koktel.

Komentari

Vaš komentar