Foto: Profimedia.rs

Centar za socijalni rad Malo Crniće juče je oduzeo maloletno dete (5) porodici Topavlović iz sela Aljudovo zbog navodne loše materijalne situacije.

Kako su sagovornici tpknews.com objasnili, iako je pravni zastupnik “Dveri” Marko Đurđević, koji besplatno zastupa porodicu Topavlović, juče podneo tužbu Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, i samim tim Centar za socijalni rad Malo Crniće trebalo je da obustavi ceo postupak dok sud ne uvaži podnetu tužbu, danas su pod pratnjom policije zaposleni iz Centra za socijalni rad Malo Crniće bespravno i bez osnova na silu oteli petogodišnje dete.

Inače, Aljudovo je Vlaško selo, a kako tvrdi naš sagovornik: – Porodica Topavlović jeste da je siromašna porodica u selu i primaju socijalnu pomoć, ali to je porodica koja ne zaslužuje da im se dete oduzme, a Centar je zapravo sve učinio da tako bude. Otac oduzetog deteta je ratni veteran koji je bio ranjen 99 godine na Kosovu braneći svoju državu od NATO agresora, a ta ista država danas mu je oduzela dete zbog navodne loše materijalne situacije – kaže naš sagovornik, i dodaje da otac oduzetog deteta Željko Topavlović, pored socijalne pomoći koju prima od države, uvek radi zajedno sa svojim starijim sinom kao nadničar.

Tim povodom, pozvali smo Centar za socijalni rad u Malom Crniću sa pitanjem zašto je oduzeto dete, zašto im nisu pomogli i poboljšali uslove životu, koje provere su urađene pre oduzimanja deteta i da li je uručeno zvanično rešenje o oduzimanju deteta?

Rekli su nam da im ova pitanja pošaljemo mejlom, na šta su nam poslali sledeće: „Odgovor na postavljena pitanja dobićete u zakonskom roku“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare