Foto: N1

Kontraverzni biznismen Dragoslav Kosmajac (67), koji je preminuo u nedelju u bolnici od posledica koronavirusa, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu.

Više od 50 ljudi, iako je trenutno na snazi mera zabrane okupljanja zbog koronavirusa, okupilo se danas na Novom groblju u Beogradu, kako bi na večni počinak ispratili Dragoslava Kosmajca.

Kosmajac je u nedelju preminuo u bolnici nakon višenedeljne borbe protiv koronavirusa. Ovaj virus mu je zahvatio oba plućna krila, zbog čega je Kosmajac odmah priključen na respirator. Ipak i pored borbi lekara, on je preminuo 12. aprila.

Od kontraveznog srpskog biznismena, za čije je ime šira javnost u Srbiji prvi put čula 2014. godine kada ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao najvećim narko-dilerom na ovim prostorima, poslednji put su se pozdravili brojni članovi njegove porodice, ali i prijatelji i poznanici koji su sve vreme nosili zaštitne maske.

U kapeli su se mogli čuti stihovi pesme „Tiho noći“, dok je orkestar, u trenutku kada je posmrtna povorka krenula ka grobnom mestu, počeo da svira „A sad adio“.

Podsetimo, Dragoslav Kosmajac se prvi put u žiži javnosti našao 2014. godine kada je uhapšen u svojoj vili na Zvezdari zbog sumnje da je organizovao krijumčarenje narkotika. Pušten je iz pritvora tri meseca kasnije uz jemstvo od 200.000 evra, dok su optužbe za šverc narkotika pale u vodu. Protiv njega je naredne godine podignuta optužnica za nelegalnu uknjižbu državnom zemljišta na Zvezdari, ali je on za ovo delo pravosnažno oslobođen.

Inače, njegovo ime je spomenuto i u Beloj knjizi organizovanog kriminala MUP Srbije, kada je dovođen u vezu sa međunarodnim švercom droge iz Južne Amerike u Evropu, odnosno sumnjičio se da je istim snabdevao kriminalne klanove u Srbiji.

#related-news_1