Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Antonio Ahel/ATAImages

Vlasnik tabloida "Informer", Dragan J. Vučićević je prošle nedelje na pešačkom prelazu u Žarkovu "škodom" udario devojku S. A. i lakše je povredio. Istraga nesreće je u toku, a kako saznajemo, Vučićeviću posle udesa nije rađen test na narkotike, već samo alko-test.

Nezgoda koju je Vučićević izazvao dogodila se na uglu Ulice Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića, a devojka je zbog zadobijenih povreda prebačena u bolnicu, gde su joj konstatovane lakše povrede. Ona je ubrzo puštena na kućno lečenje, a Vučićeviću je nakon nezgode rađen alko-test, kojim je ustanovljeno da je imao nula promila alkohola u krvi.

Pročitajte još:

Kako Nova.rs nezvanično saznaje iz tužilaštva, Vučićeviću nije rađen droga-test, odnosno nije testiran na narkotike jer, kako nam je rečeno, nisu postojale sumnje od strane policije da je potreban.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Nije bilo sumnje policije da je potrebno raditi test“, kaže izvor Nova.rs.

Inače, Vučićević je sam potvrdio da nije rađen droga test. On je izjavio da je sve vreme bio sa povređenom devojkom, kao i da su policajci sa nadzorne kamere skinuli snimak na kome se vidi kako je nastao udes. Potom se osvrnuo na testiranje.

„Alkotestiran sam i negativan je, čim zapisnik bude dostupan objaviću ga. Njoj i njenoj porodici se duboko izvinjavam, snosiću svu odgovornost. Prvo što sam pomislio je da se to desilo mojoj ćerki. Policija me je pitala da li preuzimam krivicu, ja sam je priznao jer jesam kriv. Čuo sam da će biti pokrenuta krivična prijava protiv mene“, rekao je on.

Dragan J. Vučićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potom je otkrio da je spreman da se testira i na narkotike.

„Trideset godina vozim i ovo mi se zaista nikada nije dogodilo. Ne drogiram se i nisam bio na bilo kakvim supstancama, a ako bilo ko insistira da se testiram ja ću to uraditi iako ne znam ni kako se taj test radi jer nikada nisam dolazio u kontakt sa tim. Rekli su mi da tragovi droga ostaju u organizmu od nedelju do mesec dana i eto ići ću da se testiram, ako neko to insistira“, rekao je vlasnik „Informera“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kada je reč o saobraćajnim nesrećama, alko-test je obavezan, dok se droga-test radi u zavisnosti od procene policajca koji radi uviđaj i tužioca.

„Bez obzira na to da li ima povređenih, radi se testiranje na alkohol. Međutim, ukoliko ima povređenih, o tome da li će vozač biti testiran na narkotike, zavisi od odluke tužioca, uz konsultaciju sa policajcem“, kaže izvor Nova.rs.

MUP bez odgovora

Podsetimo, nesreća se dogodila prošlog utorka oko 19 časova, na uglu Ratka Mitrovića i Ace Joksimović, a devojka koju je oborio vlasnik „Informera“ prevezena je odmah u Urgentni centar.

Portal Nova.rs do danas nije dobio odgovore od MUP Srbije koji se odnose na detalje nesreće koju je izazvao vlasnik „Informera“.

VIDEO: Dragan J. Vučićević Glavni urednik Informera oborio devojku na pešačkom u Žarkovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare