Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC, MUP Srbije

Bliski saradnici Filipa Koraća, koji je označen kao desna ruka Luke Bojovića i koji je dovođen u vezu sa "škaljarskim klanom", nedavno su viđeni u Beogradu, pa su se, shodno tome, pojavile i spekulacije da to znači da će on preuzeti poslove vođe navijača Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je nedavno uhapšen u velikoj akciji BIA i MUP. Korać, koga su mediji dovodili u vezu kriminalom, u Srbiji je zvanično slobodan čovek, iako ga je predsednik Aleksandar Vučić svojevremeno nazvao glavnim narko-dilerom.

Korać se poslednji put u javnosti pominjao 14. januara prošle godine, do kada je za njim bila raspisana crvena poternica zbog podstrekavanja na ubistvo Blaža Đurovića 2018. godine, a zatišje je nastupilo nakon što je Više tužilaštvo u Beogradu obustavilo istragu za njim.

Ovaj potez tužilaštva nije prošao bez reakcije predsednika Vučića. Naime, on je na konferenciju održanoj 14. januara ove godine rekao da navodno postoji izvesni svedok-saradnik, koji je Koraća direktno označio kao nalogodavca ovog ubistva.

„Neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom, svuda sve, ni za šta nije kriv. I uvek će da bude. Kad ga imate iza umešanosti u ubistva, i sad znam da ću da budem kritikovan, neko će da se pojavi u tužilaštvu da kaže: “Pa da, ali nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status svedoka-saradnika čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio””, rekao je tada Vučić.

Foto:TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Ipak, ubrzo je pomenuti „svedok saradnik“ Darko Vesković, tokom suđenja za  ubistvo Đurovića, demantovao Vučića.

“Protiv mene se vodi medijska hajka, da sam priznao ovo krivično delo, iako sam ga od početka negirao i tvrdio da ga nisam izvršio, kako u istrazi, tako i u sudnici. Nije istina da mi je nuđen status svedoka-saradnika, ovim neistinama se ruši pretpostavka moje nevinosti i ugrožava bezbednost moje porodice. Filipa Koraća niti znam, niti imam ikakve veze sa njim”, rekao je Vesković, koji je ujedno i jedan od optuženih u slučaju za ubistvo Đurovića.

Preuzeo poslove Luke Bojovića

I pored optužbi Vučića na račun Koraća, zasad nema informacija da se ijedna istraga vodi protiv njega u Srbiji, te se shodno tome, može reći da je on slobodan čovek.

Pročitajte još:

Podsetimo, Filip Korać je u medijima označen kao bliski saradnik Luke Bojovića, koji trenutno služi zatvorsku kaznu u Valensiji u Španiji. Spekulisalo se da je preuzeo sve Bojovićeve poslove nakon što je on završio iza rešetaka, kao i da je blizak „škaljarskom klanu“, koji je u sukobu sa „kavačkim“, a sa kojim je sarađivao nedavno uhapšeni Veljko Belivuk.

Povratak Koraćevih ljudi u Beograd pogrejao je sumnju da je došlo do obrta i da će on preuzeti sve poslove vođe navijača Grobara Belivuka, a koji ga je svojevremeno istisnuo iz istih.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, Korać je široj javnosti postao poznat 2016. godine, kada je priveden zbog saznanja o ubistvu Čede Đokića, koje se dogodilo avgusta iste godine u Zvorniku.

On se u žiži javnosti našao i decembra 2017. godine, tokom derbija Partizana i Crvene zvezde, kada su na južnoj tribini stadiona u Humskoj ulici nastali neredi. Došlo je do opšte tuče između navijača Partizana i pokušaja preuzimanja tribine, a Korać je tada označen kao organizator nereda.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare