Nikola Radevic
Nikola Radević Foto:kraljevo.rs

Predrag Terzić bio je takođe u lokalu ispred koga se dogodio napad na njegovog prijatelja i pomoćnika za sport i omladinu Nikolu Radevića, ali je klisnuo na sporedni izlaz.

Kako Nova saznaje, to celo veče bilo je obeleženo incidantima čak i među samim članovima gradskog menadžmenta i lokalne vrhuške Srpske napredne stranke. Nije isključeno i da je tuča ispred kluba zapravo bila kulminacija tog trvenja među različitim strujama vladajće stranke na lokalu, jer među tim strujama nema mnogo ljubavi i samo centrala iz Beograda uspeva da ih nekako održi na okupu i spreči potpuni raskol

Redakcija portala Nova.rs poslala je MUP Srbije zahtev sa pitanjima vezanim za ovaj slučaj još 3. januara ove godine, ali uskoro će biti dve nedelje gromoglasne tišine bez ikakvog odgovora. Pošto policija u ovom slučaju, iz nekog razloga, krši zakone i propise, po isteku zakonom propisanog roka od 15 dana, redakcija portala Nova.rs moraće da se obrati kancelariji Poverenika za infomracije od javnog značaja.

Pročitajte još:

Ipak, nisu svi tako tajanstveni kao kraljevačka policija i njen načelnik Željko Rajković. Na dopis redakcije portala Nova.rs stigao je odgovor.

„Povodom događaja koji se desio 27.12.2021. godine, ispred ugostiteljskog objekta „Pasaž“ u Kraljevu, u kojem je lice Nikola Radević iz Kraljeva zadobio telesne povrede, Policijska uprava u Kraljevu je 05.01.2022. godine ovom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv lica D.R, D.K, N.I i A.R , zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo učestvovanje u tuči. Protiv Nikole Radevića, a povodom pomenutog događaja, nije podneta krivična prijava zbog bilo kojeg krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti,“

Predrag Terzić Foto: Nova.rs

Zanimljiv je vremenski tok celog ovog slučaja. Incident se dogodio u noći između 26.. i 27. decembra, intervenisali su i Hitna pmoć i policija, sve je uredno zabeleženo, postoje svedocidešavanja pre napada ali i svedoci samog napada na Radevića. Ipak, policija podnosi prijavu tek desetog dana od događaja, a zanimljivo dva dana pošto je redakcija portala Nova.rs poslala zahtev MUP Srbije sa pitanjima. Takođe su se iz „zimskog sna“ probudio i gradonačelnik Terzić, koji je izašao na sporedni izlaz iz lokala i ekspresno, tri sata pošto je na portalu Nova.rs objavljen tekst o napadu na Radevića i incidentu u lokalu koji je prethodio napadu, po hitnom postupku,  ez obrazloženja, razrešava Nikolu Radevića sa funkcije pomoćnika gradonačelnika Kraljeva za sport i omladinu. Radević nije zaslužio ni jednu jedinu rečenicu.

Prema izvoru Nova.rs, već u hotelu „Turist“ gde je započeto slavlje gradskih otaca i SNS vrhzške, umalo se dogodio ozbiljan incident. Sve je počelo iz benignog razloga, Tada su se Nikola Radević, sada već bivši pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport i predsednik omladine SNS posvađali – zbog muzike. Naime, Radević i njegovo društvo su, što se kafanskim rečnikom kaže, „uzeli muziku za sebe“, orkestar koji je zabavljao goste svirao je samo pesme koje je Radevićevo društvo naručivalo. Predsedniku omladine se to nije svidelo, pa je tražio da orkestar ide od stola do stola što je praksa pri ovakvim zabavama. Radević je to odbio, pa je došlo do žučne svađe koja je umalo prerasla u fizički sukob, ali je tuča, tada, sprečena.

Nikola Radević (levo) i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, Foto:Nova.rs

Nikola Radević u početku nije želeo da odgovara na pozve i poruke portala Nova.rs, ali se kasnije, kada je cela afera izašla u javnost uputio demanti koji je, shodno Zakonu o informsianju objavljen. Ipak, iako je potvrdio događaj ispred kafića, nije naveo razlog napada, tako da to još uvek ostaje misterija. Policija protiv njega nije podnela nikakvu krivičnu niti prekršajnu prijavu.

Radević je inače do nedavno bio član najuže ekipe gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića i zajedno sa njim je učestvovao u svojevrsnom „puču“ 2014. godine, kada je smenjeno dotadašnje rukovodstvo SNS, sastavljeno od prvoboraca koji su u toj partiji bili od osnivanja. Ekipa mladih lavova oteala je te prvoborce i preuzela sve funkcije i do nedavno su bili nedodirljivi i držali se zajedno, ali ga se posle događaja u noći između 26. i 27. njegov prijatelj i saborac Predrag Terzić, bez milosti, odrekao jednom rečenicom, bez ikakvog obrazloženja.

BONUS VIDEO: Zaplena 30 kilograma marihuane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar