Vladimir Đukanović Đuka Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vladimir Đukanović, funkcioner Srpske napredne stranke i advokat Dijane Hrkalović, nakon današnjeg glavnog pretresa pred Specijalnim sudom u Beogradu, objasnio je da je imao obaveze oko izbora, te da zbog toga odbrana nije spremna, a još je pojasnio i zbog čega je tražio se Hrkalovićevoj produži vreme koje može biti van kuće.

Dijana Hrkalović, Vladimir Đukanović Đuka Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Zbog mog učešća na izborima, jednostavno, imao sam posla oko toga i nismo stigli da se pripremimo. Još uvek nisam poslao zahtev da ona (Dijana Hrkalović prim. aut) bude duže van kuće i to je jedan od razloga“, rekao je Đukanović za medije objašnjavajući šta je mislio pod tim da zbog izbora nisu stigli da spreme odbranu i dodao:

„Sada, kada je tužilac izneo dokazne predloge, video sam da nemam neke stvari, te sam zatražio i to da dobijem na uvid“. Objašnjavajući zbog čega je tražio da Hrkalovićeva, imajući u vidu da boravi u kućnom pritvoru sa nanogicom, dobije da duže vreme bude van kuće, naveo je „jedan od razloga“:

Dijana Hrkalović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ja sam podneo zahtev za kućni pritvor, jer ona ima i ozbiljnih zdravstvenih problema, kako bi i imala adekvatnu medicinsku negu je jedan od razloga što sam tražio da joj se zameni mera“, rekao je Đukanović i poručio da će na sledećem pretresu odbrana biti spremna.

Dijana Hrkalović se, podsećanja radi, na današnjem glavnom pretresu izjasnila da nije kriva, potvrdila je da je razumela optužnicu i da u međuvremenu nije menjala lične podatke. Ona je u sud stigla iz kućnog pritvora, u kom boravi uz elektronski nadzor, to jest nanogicu, a optužena je da je zajedno sa bivšim načelnikom Odeljenja za specijalne istražne metode Dejanom Milenkovićem i bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem trgovala uticajem.

Dejan Milenković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Šušnjićev branilac Nebojša Petrović tražio je da se njegov klijent oslobodi čuvanja obaveze čuvanja podataka operativne obrade kako bi svoju odbranu mogao da iznese u celosti. Branilac je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“. Advokat je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“.

Milorad Šušnjić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik tužioca je rekao da ostaje kod svih dokaznih predloga i za sve dokaze smatra da su od bitnog uticaja za ovaj slučaj.

Bonus video: Dijana Hrkalović stigla u sud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare