Podeli
poplave
Foto: N1

Vozač star 22 godine koji je sinoć divljao BMW-om po Nišu, vozeći 146,9 kilometara na čas i porošavši na crveno svetlo kažnjen je ekspresno u prekršajnom postupku sa 150.000 dinara, zabranom upravljanja vozila B kategorije godinu dana i 21 kaznenim poenom. U hitnom prekršajnom postupku kažnjen je i vozač koji je vozio sa 2,18 promila alkohola u krvi koji je dobio 30 dana zatvora i kaznu od 120.000 dinara .

“Oba vozača su kažnjena zbog nasilničke vožnje. Ukoliko postane presuda pravosnažna, vozaču koji je vozio 146,9 kilometara na čas i koji je prošao kroz crveno svetlo, biće poništena vozačka dozvola jer je dobio maksimalan broj kaznenih poena. Pijani vozač nije mogao da bude kažnjen kaznenim poenima i oduzimanjem dozvole jer nema našu dozvolu. On živi i radi u Luksemburgu i ima dvojno državljanstvo, srpsko i Bugarsko, a dozvola je izdata u Luksemburgu. On na presudu ima pravo žalbe od osam dana s tim što će odmah biti upućen na izdržavanje kazne”, kaže predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.

Da podsetimo, policija je u pojačanoj akciji kontrole saobraćaja juče otkrila 101 saobraćajni prekršaj, među kojima i ove koji su učinila pomenuta dva vozača.

Vozač BMW-a je uhvaćen sinoć oko 22 časa na Bulevaru dr Zorana Đinćića u radarskoj kontroli, dok je pijani vozač otkriven u Knjaževačkoj ulici u Nišu otprilike u isto vreme.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar