Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nekadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović uhapšena je u petak zbog sumnje da je trgovala uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, a kako saznajemo, ona je tokom svog boravka u policiji važila za strah i trepet u pomenutoj službi. Prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, Hrkolovićeva je bila glavna osoba za divlju gradnju, kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima.

Hrkalovićevoj je u petak određen pritvor do 30 dana, a tereti se da je uticala na svog nekadašnjeg kolegu Dejana Milenkovića da kasnije dostavi tužilaštvu analize telefona koje su oduzete nakon ubistva karatiste na šinama u centru Beogradu. Nekadašnja državna sekretarka MUP svojevremeno je bila “bog i batina” u srpskoj policiji i, prema saznanjima našeg lista, o svemu se pitala, dok je ministar tog resora bio Nebojša Stefanović.

Pročitajte još:

“Tokom Stefanovićevog boravka u MUP, Hrkalovićeva je bila glavna za sve stvari. Praktično, sve se pitala, izdavala naređenja, iako je kao mlada ušla u bezbednosne službe naše zemlje. Ubrzo je stekla reputaciju i znalo se da ona osoba koja se za sve pita. Ipak, ono što nije tako poznato jeste da je bivša sekretarka MUP veliki novac stekla zbog divlje gradnje i saradnje s investitorima koji su zidali. Gotovo da je sva divlja gradnja išla preko nje”, kaže izvor našeg lista.

Kako dodaje, navodno je reč o ogromnim svotama novca koje su to stečene.

“Reč je o milionskim iznosima. Ona je osoba koja je izdavala naređenje načelnicima da njihovi službenici ne izlaze na terene po prijavama. Deo novca od divlje gradnje išao je I u Srpsku naprednu stranku (SNS)”, kaže izvor.

Inače, Hrkalovićeva je u petak privedena, a prilikom pretresa njenog stana zaplenjeno je oružje, za koje je posedovala dozvolu, i pancir.

Tog dana, bivša sekretarka MUP pozvana je da se javi u Sektor unutrašnje kontrole (SUK), a ubrzo nakon što je stigla u isti, uručeno joj je rešenje o lišavanju slobode.

Dejan Milenković Bagzi, bivši načelnik Službe za posebne istražne metode UKP

Njeno hapšenje usledilo je nakon što je inspektor Milenković, inače bivši šef Službe za specijalne istražne metode, dao izjavu u tužilaštvu, a protiv njega je, takođe, podneta krivična prijava. On je u svom iskazu policiji konstatovao da je zbog Hrkalovićeve izveštaje analiza telefona u postupku za ubistvo karatiste Miloševića dostavio kasno, zbog čega tužilaštvo nije moglo da se spremi za taj sudski proces.

Pročitajte još:

Inače, ubistvo Miloševića i dan danas ne prestaje da intrigira javnost. Reč je o postupku u kome se, između ostalog, sudilo uhapšenim vođama navijača Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Belivuk je u pomenutom postupku od prvoosumnjičenog, optužen samo za pomaganje, a potom i oslobođen.

Postupak je obeležio misteriozan nestanak DNK traga sa vrata zgrade u kojoj je ubijeni Milošević živeo, a koji je navodno pripadao Belivuku.

Sudska veštakinja je tokom postupka izjavila da je reč o greški u komunikaciji policije i nje, te da DNK ne pripada Belivuku.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uhapšena Hrkalovićeva je proteklih godina u više navrata dovođena u vezu s navijačkom grupom „Principi“, odnosno njenim vođama Belivukom i Miljkovićem. Ipak, navodi nikada dosad nisu potvrđeni.

Važila je za najbližu saradnicu tadašnjeg ministra policije, sada odbrane, Nebojšu Stefanovića.

Kršila zakone, bilo prijava

U nekoliko navrata policajci su prijavljivali Hrkalović da krši zakon. Policajac Dejan Tripković prijavio je 2015. godine Hrkalović da je kao zamenica šefa kabineta ministra policije naredila da policijsko Odeljenje za poslove bezbednosti pri kabinetu nezakonito prati novinare.

Godinu dana kasnije dvojica policajaca podnela su krivičnu prijavu protiv nadređenih, među kojima i Hrkalović, jer su navodno policajce iz Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje angažovali u nelegalnim operacijama, među kojima je i poseta Potočarima tada premijera Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Policajci Mladen Trbović i Milan Dumanović, koji su podneli prijavu, naveli su da su ovom skupu prisustvovali bez legitimacija, a tek naknadno su saznali da je u zvaničnim dokumentima netačno zavedeno da su tog dana bili na zadatku u Srbiji.

BONUS video: Borović: A šta je sa predmetima Hrkalović, Kokeza i Prisluškivanje?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare