Radoš Milovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje u Osnovnom sudu u Ivanjici zbog pogibije dvojice radnika "MB Namenska" iz Lučana, ponovo je odloženo, i to treći put zbog zdravstvenih problema direktora Radoša Milovanovića.

Ovaj sudski proces ušao je u četvrtu godinu, a po svemu sudeći daleko je od okončanja. Posle tri meseca od poslednjeg ročišta, danas je trebalo da se nastavi suđenje.

Pročitajte još:

Ali, zbog zdravstvenih problema direktora Radoša Milovanovića, odložen je. Tužilac je zbog toga što je direktor Namenske već treći put iz istih razloga bio sprečen da dođe na suđenje, kao i zbog odugovlačenja procesa, naložio da se Milovanoviću uradi kardiološko i psihijatrijsko veštačenje.

„Za četiri godine smo imali samo deset ročišta. Kako je moguće da je taj čovek zdrav da vodi firmu od 1.400 zaposlenih, u tako opasnoj proizvodnji. Kao i da dolazi na posao svakog dana, komanduje i radnicima i fabrikom, a nije sposoban da dođe na jedno suđenje“, rekao je Milovan Miliovojeć, otac poginulog Milomira.

Foto:Nova.rs

On kaže da mu je sumnjivo jer je Milovanović u sredu do 14 sati bio na poslu, a da je tek nakon toga otišao u ambulantu na pregled.

Pročitajte još:

„On to radi smišljeno. To je stari vuk i lisac koji je prošao sve vlasti. I dalje je tu gde jeste. Već 19 godina vodi fabriku kao penzioner. Ali, smeta mu da dođe na suđenje jer zna da je kriv zato što su svi dokazi protiv njega“, kaže ovaj otac.

Bilo je planirano da se saslušaju Nela i Mirjana Milivojević, majka i sestra nastradalog Milomira, kao i još nekoliko svedoka, među kojima su i oni radnici koji su dobili otkaze u lučanskoj fabrici, jer su dali iskaze o tome šta se dešavalo u fabrici i šta se dogodilo tragičnog dana.

Foto:Nova.rs

Danas je postupajući sudija rekao da je i Dragan Palibrk, advokat okrivljenog direktorka Radoša Milovanovića, tražio da se odloži suđenje jer je morao da ide na put. Ali, sud to nije prihvatio, pošto direktora Namenske zastupa još jedan advokat.

Za smrt Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, okrivljeni su Radoš Milovanović, generalni direktor, Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu.

BONUS video: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar