Foto: Printscreen/Youtube/ pravdazarockandroll bagra

Tužilašto u Kikindi podnelo je žalbu na Rešenje o ukidanju pritvora Jovani Popović iz Kikinde, koja je uhapšena 24. marta zbog navodnog kršenja mera karantina i juče puštena iz pritvora.

Ovo je na svom Tviter nalogu objavio lider Stranke slobode i pravde, i jedan od osnivača Saveza a Srbiju, Dragan Đilas.

Naime, Đilas je putem video snimka izneo da se Tužilaštvo žalilo na Odluku veća o ukidanju pritvora, da bi, kako je rekao „ponovo utamničili Jovanu Popović“.

„Ovu žalbu je potpisala zamenik javnog tužioca Smiljka Radlović. Ovom žalbom se traži od suda u Zrenjaninu, da vrati Jovanu Popović u Zabelu, u pritvor, gde je bila 20 dana. Zbog dela koje nije ni načinila, zbog dela kršenja izolacije, iako je ušla iz Crne Gore, kad joj niko na to nije skrenuo pažnju, niti obavestio, iako u Crnoj Gori tada nije ni bilo virusa“, rekao je Đilas.

On je dodao da je Jovana izašla iz zatvora, jer je sud u Kikindi rekao da je prošlo 28 dana koliko traje mera izolacije, i da ne može da ponovi delo.

„Logično, zdravorazumski, ne može da prekrši izolaciju koja je već prošla. Tužilaštvo u Kikindi, bez imalo ne pravnog znanja, nego humanosti, ljudskosti, da li po nečijem nalogu, ili da se nekome dodovri, gospođa, kako se potpisala, Radlović Smiljka, traži za ovo dete da opet ide u zatvor. Kaže gospođa Radlović u žalbi, da nema veze što je prošlo 28 dana delo može da se ponovi, a da možda može da prekrši policijski čas, što je inače prekršajno. A što bi prekršila policijski čas,“ upitao je Đilas.

#related-news_0

On je na kraju poručio:

„Gospođo Radlović, svi vi Radlovići, morate da znate da će ovo sve proći, i da će jednog dana neka nezavisna komisija se baviti onim što ste sve vreme radili i koga ste slali u zatvor, i koga ste puštali iz tog zatvora. Jer ovo ovako, više nikada u ovoj zemlji ne sme da se ponovi“.

Podsetimo, advokat Jovane Popović, Zoran Milešević, rekao je naš portal da je ovoj mladoj devojci suđenje zakazano za četvrtak, 16. april i da Jovana do tada ne želi da daje izjave. Zoran Milešević.