Uroš i Miloš Panić Foto: Instagram/milos____panic/uros__panic__

Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su organizovali prostituciju u Beogradu, zajedno sa braćom Urošem i Milošem Panićem, inače kumićima predsednika Aleksandra Vučića, koji se trenutno nalaze u bekstvu. Jedan od privedenih, koji se predstavlja kao kum Uroša Panića, u tužilaštvu je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, a takođe otkrio da su devojke podvodili u stanu Petra Panića Pane na tri lokacije u Beogradu i druge pojedinosti njihovog rada.

Policija i tužilaštvo uspeli su da raskrinkaju mrežu markoa koji se sumnjiče da su u Beogradu podvodili devojke, a do sada su u toj akciji uhapšene četiri osobe: Vuk S, Sonja L, njen suprug D. L. i I. Z. Hapšenje su, za samo nekoliko sati, uspela da izbegnu braća Uroš i Miloš Panić koji se takođe terete da su organizovali prostituciju u glavnom gradu. Kako je do sada utvrđeno, uloga Vuka S. bila je da napravi Instagram stranicu i veb sajt na kojima je reklamirao usluge navodne masaže, Sonja L. bila je zadužena za javljanje na broj telefona koji se nalazio u tim oglasima, V. L. je organizovao predaju oštećenih žena drugim licima.

Uros Panić i Vuk Stanković Foto: Screenshot/Instagram/vukeeeeee

Reč je o oglasima koji navodno nude masažu, u njima se opisuje da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualnih masaža za 3.500 do 10.000 dinara. Pored toga, Vuk S. je nedavno, navodno zbog povećanog obima posla, preko društvenih mreža otvoreno tražio zgodne maserke kojima je obećavao zaradu od 100 evra dnevno.

Panini stanovi

Ipak, novo svetlo bacilo je poslednje u nizu hapšenje, kada je priveden D. L. On je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje rukovodi ovom akcijom, priznao da je posredovao u prostituciji. Objasnio je da je u ovom ilegalnom biznisu sa braćom Panić od oktobra 2023. godine, a potom detaljno naveo način na koji su oštećene devojke koje su radile sa njima morale da dele svoju zaradu. Pojasnio je takođe da mu Uroš Panić kum, te da je on suprug pomenute Sonje.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Takođe, D. L. je ispričao da su devojke podvođene u stanovima koji su u vlasništvu Petra Panića Pane, inače kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilično kontroverzne ličnosti koja bi u ovom postupku mogla biti saslušana zbog nedela svojih sinova. Imajući u vidu njegov status u društvu i činjenice da njegovi sinovi godinama uživaju zaštitu, što se moglo videti po njihovom bahatom ponašanju proteklih godina, pitanje je kako će se ovaj postupak odvijati.

Petar Pannić Pana Foto: Printscreen Facebook

Najstariji Panić, kako smo ranije pisali, takođe je imao česte sukobe za zakonom, pa je protiv njega svojevremeno podneto 13 krivičnih prijava zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja lakih i teških povreda, iznude, nedozvoljenog držanja oružja, saobraćajnih nesreća, a u dosijeu se našla i krivična prijava zbog nedozvoljenog arheološkog iskopavanja. Počeo je karijeru kao telohranitelj Vojislava Šešelja.

„Bili su parkirani besni automobili“

Redakcija portala Nova.rs obišla je lokacije na kojima su se nalazili stanovi u kojima su devojke podvođene. Kako smo ranije pisali, prema navodima sa Instagram stranice „salona“, do decembra su „poslovali“ na dve loakcije – Novi Beograd i Zemun, nakon čega su pozvali svoju klijentelu na novu ekskluzivnu lokaciju u Beogradu na vodi.

Zgrada u Beogradu na vodi Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Zemunu, u Gornjogradskoj ulici, gde je i sprovedena policijska akcija u kojoj su lisice stavljene Vuku S. i Sonji L, komšije su nam ispričale da su viđale nepoznate osobe koje su tu dolazile, ali i različite žene.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Koliko znamo, oni ovde nisu živeli. Uhapšenog mladića smo viđali, bila su tu parkirana i besni automobili, ali niko nije naslutio šta se zapravo zbiva u stanu“, kazao nam je jedan komšija iz zgrade.

Provode se dok ih policija traži?

U međuvremenu, odbegli Panići nisu prestali sa dosadašnjim načinom života, makar ako je suditi po njihovim objavama na društvenim mrežama. Kako smo ranije pisali, uprkos tome što policija traga za njima, na njihovim Instagram profilima pojavljivali su se snimci iz provoda koje su navodno zabeležene u Zagrebu. Pored toga, spekulisalo se i da se Panići kriju u Dubaiju, a nije poznato da li su fotografije iz noćnih klubova nastale u periodu dok policija za njima traga, niti da li su ih lično oni objavili.

Flajeri, SIM kartice, spiskovi…

Policija je do sada prikupila brojne dokaze koji ukazuju da se grupa, kako se sumnja, bavila prostitucijom. Tako su prilikom pretresa stanova koje je D. L. koristio nađeni brojni dokazi poput SIM kartica, flajera, rokovnika, spiskova, kalendara i slično.

Bonus video: Nakon svega ipak potraga za Panićima…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare