Petar Panić Pana i nejgovi sinovi Miloš i Uroš, osumnjičeni da su organizovali prostituciju Foto: Privatna arhiva; Instagram; Shutterstock

Za Urošem i Milošem Panićem, sinovima Petra Panića Pane, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, raspisana je potraga zbog sumnje da su umešani su u prostituciju, a interesantno je da su Panići Srbiju napustili samo nekoliko sati pre hapšenja, te se postavlja pitanje da li im je neko dojavio. Istaknuti advokat Božo Prelević ističe da je očigledno da im je neko javio šta se sprema i na taj način ih spasio hapšenja.

Braća Panić su zajedno sa dvoje uhapšenih, Stankovićem i Sonjom L, organizovali prostituciju, tako što su na različitim internet stranicama objavili oglas sadržine da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 dinara do 10.000 dinara, ostavljajući nekoliko kontakt telefona na koja su se javljale oštećene i osumnjičena Sonja L. i na taj način se dogovarale sa klijentima na koju adresu da dođu.

Uroš i Miloš Panić Foto:Screenshot/Instagram/milos____panic

Interesantno je da su Panići uspeli da izbegnu hapšenja i svega nekoliko sati pre akcije napustili zemlju. Zbog toga se opravdano sumnja da im je neko dojavio šta se sprema, te su iskoristili trenutak da pobegnu.

„Mi smo navikli i naučili da zakoni i akcije MUP-a ne važe za najbliže saradnike predsednika Aleksandra Vučića, što svakako odbegli Panićevi jesu. Očigledno je da im je neko dojavio i da ih je spasio, jer po svoj prilici, to se na neki način nije moglo sakriti da se ne sazna. Oni su se sklonili i povukli dok ne nađu neko ko će prihvatiti odgovornost i da će se na taj način izvući“, kaže istaknuti advokat Božo Prelević za Nova.rs.

Advokat Boža Prelević Foto: Nova.rs/Video

Što se tiče hapšenja Vuka Stankovića, advokat Prelević navodi da je on imao „nezgodu na radu“, ali će sa druge strane dobiti „dobro osiguranje“ za preuzimanje odgovornosti na sebe.

„Neće izvršioce čuvati samo Vučić, nego i korisnici tih seksualnih usluga. Ovde su vrlo važan faktor akteri tih usluga jer je vrlo važno da u javnost ne izađe ko su korisnici, a nisam siguran da nisu snimani. Svi se sada plaše šta će sve isplivati u javnosti, a verovatno među korisnicima ima po koji ugledni političar, funkcioner, biznismen od ranije poznati policiji i slično. To je modus operandi i sada su se usijali telefoni u tužilaštvu i policiji. Bukvalno usijali. Mi često imamo tužioce koji nešto odbijaju da rade, a danas ovako nešto pokrenuti treba pameti, profesionalnosti i hrabrosti. Svaka čast Trećem tužilaštvu“, navodi advokat Prelević.

Takođe, naš sagovornik navodi da je njegova procena da Aleksandru Vučiću ne treba još jedna afera.

„Ja mislim da sve ovo treba gledati u realnom vremenu i kakva je snaga predsednika iliti njihovog zaštitnika. Ja mislim da sada svaka nova afera, kao što je ova, ustvari povećava grudvu i taj smer je vrlo neprijatan za Vučića, jer sam mišljenja da će njegova ekonomska politika doživeti krah, zato što ne trpi obilje afera koje se tiču njegovog okruženja. Nisam siguran da je on spreman da štiti ljude koji ponižavaju policiju doveka, iako mu je njihov otac dosta bitan igrač u Srpskoj naprednoj stranci“, zaključuje advokat Boža Prelević za Novu, a na dodatno pitanje u kom smislu je Petar Paniž Pana bitan igrač u SNS-u, odgovara:

Foto:Screenshot/Instagram/vukeeeeee

„Taj lambordžini nije došao od prodaje semenka, ili možda i jeste, ali verovatno ne suncokretovih. Moje je mišljenje da značajan deo tog vrha SNS-a jedan drugog drži na osnovu nekih mračnih poslova koje su radili“.

„Tantrička masaža“ paravan za prostituciju

Podsetimo, Panići su uspeli da izbegnu hapšenje, dok su lisice stavljene Vuku Stankoviću koji se sumnjiči da je napravio nalog na društvenoj mreži “Instagram” koji je bio javan i na kojem je postavio oglas da zbog povećanog obima posla nudi posao maserke, navodeći da je dnevna zarada 100 evra, a takođe je napravio i internet sajt preko kojeg je nudio usluge tantričke masaže.

Cene seksualnih usluga su odredili osumnjičeni kojima su oštećene odvajale od 50% do 70% zarade, a ostatak zadržavale za sebe. Procenat novca koji je pripadao osumnjičenima su ostavljale u kafiću u Beogradu na vodi ili su po novac na adrese u Zemunu dolazili osumnjičeni i njima bliska lica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare