Foto: Nova.rs

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.

Sud im je pritvor ukinuo, pošto je prestao da postoji razlog zbog kojih im je pritvor prvobitno bio određen, a to je da ne bi uticali na svedoke tokom istražnog postupka, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Što se tiče predloga tužilaštva da im se pritvor produži da ne bi ponovili kirivčno delo u kratkom roku, krivično vanpretresno veće suda je zaključilo da taj razlog ne stoji, dodala je Stanković.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je sudu podnelo optužni predlog protiv ove desetorice kojim ih tereti za krivično dleo nasilničko ponašanje.

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V.J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora.

Oni optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana“, navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu. Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a njih protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o navnom redu i miru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar