Boško Obradović, Dveri, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Gradska organizacija Dveri u Čačku zatražila je danas da nadležni u gradskoj i republičkoj vlasti rasvetle sve okolnosti pod kojima se dogodila nova eksplozija u vojnoj fabrici "Sloboda" i da kazni one koji su za to odgovorni.

Dveri još jednom opominju nadležne da prestanu da se igraju sa životima i materijalnom dobrima svih gradjana Čačka, da konačno rasvetle sve okolnosti pod kojima se ove nesreće dešavaju, da odgovorne za činjenje onoga što ne bi trebalo ili nečinjenje onoga što bi trebalo da se ovakve situacije izbegnu, izvede pred lice pravde“, navodi se u saopštenju.

Dveri su kazale da se dve eksplozije koje su se dogodile u poslednjih 16 dana u fabrici „Sloboda“ više ne mogu tretirati samo kao „puko političko pitanje“ ili kao pitanje materijalne egzistencije.

„Ovo je pitanje bezbednosti svih nas. Ne mogu opravdanja biti da se svugde gde postoje preduzeća namenske industrije ovakvi akcidenti dešavaju i da je to rizik posla. Da, mnogi poslovi se svrstavaju u visoko rizične, ali se obavljaju bez incidenata i vodi se računa da bezbednost bude na visokom nivou“, dodaje se saopštenju.

Dveri su upitale Čačane da li se osećaju sigurno u svom gradu i da li mirno spavaju posle ovakvih akcidenata.

„Zašto dopuštamo da se u našem gradu dešavaju ovako nemile scene? Da li, sutra, treba da budemo samo neki statistički podatak o broju povredjenih ili stradalih“, zaključuje se u saopštenju Dveri.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar