Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dvoje dece Kulturno-umetničkog društva "Ju- Lira" iz Batajnice, koja su povređena u autobuskoj nesreći u nedelju po povratku iz Nesebara za Srbiju, stigla su u Beograd helikopterima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je za Telegraf.rs da su deca stigla u Beograd.

Deca su piloti Helikopterske jedinice MUP-a dovezli sa dva helikoptera, a u svakom je bio medicinski tim.

Još troje dece, kako je izjavio bugarski ministar zdravlja ostajo je još na lečenju u Sofiju i ona bi trebalo da se vrate u Srbiju u petak.

Ministar zdravlja Bugarske Acen Medžidijev rekao je danas pred njihov polazak da je stanje dvoje dece koja su lečena u Sofiji nakon autobuske nesreće u boljem stanju.

Pročitajte još:

„Ne mogu da kažem da su se potpuno oporavili, ali nisu u kritičnom stanju. Razgovarao sam sa lekarima u bolinici u kojoj su bili smešteni i ubedili su me da mogu da budu bezbedno prevezeni u Beograd“, rekao je ministar obraćajući se medijima na aerodromu u Sofiji.

Let je trajao oko sat vremena.

„U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Staroj Zagori na lečenju je još troje dece koja su lakše povređena. Moguće je da će u petak i oni biti prevezeni u Srbiju“, dodao je ministar, prenela na bugarska Nova.bg.

Ministar je takođe dodao da nijednog trenutka nije bilo pritisaka sa srpske strane oko prevoza dece za Srbiju.

„Od početka su bili tu da pruže pomoć. Srpski ministar zdravlja dozvolio je da naši timovi lekara procene kada će deca biti prebačena u njihovu zemlju“, rekao je on.

On je dodao da su i roditelji dece koji su povređeni u autobuskoj nesreći u dobrom zdravstvenom stanju.

„Moguće je da će osoba kojoj je amputirana noga biti duže zadržana nalečenju, jer postoji potreba za menjanjem zavoja kako se rana ne bi inficirala“, rekao je Mendžidijev.

Podsetimo, dvanaest osoba, uglavnom dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice.

Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom letovalištu Nesebar.

Iste večeri kada se dogodila nezgoda, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je otisao u Bugarsku da ih poseti.

BONUS VIDEO: Na ulazak u Srbiju iz pravca Bugarske čeka se satima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar