Havarisani autobus Bugarska
Foto: Srđan Božinović

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, po hitnom postupku, izvršili su nadzor pravnog lica - vlasnika autobusa koji je sleteo sa puta u Bugarskoj, kao i preduzetnika koji je korisnik vozila po ugovoru o zakupu, kod kojih je utvrđeno više od 100 prekršaja. Vlasnik vozila je kažnjen sa više od 3,5 miliona dinara, a korisnik autobusa sa 420.000 dinara.

Pripadnici MUP-a su nadzor izvršili povodom saobraćajne nezgode koja se pre tri dana dogodila na auto-putu u Bugarskoj, a u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povređeno 28 srpskih državljana, naveo je MUP.

Prilikom nadzora su kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz dece, poručuju iz MUP-a.

BONUS VIDEO – Havarisani autobus nakon nesreće u Bugarskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare