Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje grupi od 15 okrivljenih zbog optužbi da su prevarom i korišćenjem lažne dokumentacije knjižili stanove preminulih osoba mahom bez naslednika u katastru nepokretnosti, a potom ih prodavali ispod tržišne vrednosti.

Na optuženičkoj klupi naći će se Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jožef Pavlov, Zićri Bašić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Đurčković, Darko Dulović i Igor Branković.

Pročitajte još...

Njima se na teret stavljaju krivična dela – udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara, rečeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je podiglo optužnicu protiv njih.

Popodne u Specijalnom sudu se očekuje završetak pripremnog ročišta a potom i početak glavnog pretresa (suđenja).

Kako je ranije saopšteno, optuženi se sumnjiče za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Sumnja se da je ova kriminalna grupa koristila stanove u Beogradu, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima.

Potom su ih prodavali ispod tržišne cene.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju.

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji se sumnjiči da je grupi prevaranata javljao informacije o pokojnicima.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar