Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Pripremno ročište na suđenju grupi od 15 optuženih, povodom optužbi za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije, biće održano u ponedeljak u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost, a na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, nakon čega će biti predloženi dokazi tužilaštva i odbrane.

U ovom postupku optuženi su Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jožef Pavlov, Zićri Bašić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Đuručković, Darko Dulović i Igor Branković.

Oni se terete za prevere prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova. Sumnja se da je ova kriminalna grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima, piše Politika.

Oni su ih potom prodavali ispod tržišne cene.

Inače, prilikom hapšenja u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju. Na optuženičkoj klupi naći će se i radnik pogrebnog preduzeća, koji je sumnjiči da je grupi prevaranata javljao informacije o pokojnicima.***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar