Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Nakon što je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela nove informcije o slučaju podvođenja i seksualnog zlostavljanja devojke u Jagodini, koja je usled stravičnih povreda završila u bolnici, nijedno nadležno tužilaštvo se nije oglasilo, zbog čega se ponovo stiče utisak da Dragan Marković Palma uživa političku zaštitu jaču nego ikad.

Tepićeva je u emisiji „Junaci doba zlo“ u kojoj se govori o liku Dragana Markovića na televiziji N1 ispričala da se seksualno zlostavljanje dogodilo na žurki 2019. godine. Povrede koje je nesrećna devojka doživela toliko su bile teške, da je završila u bolnici, a kada su je lekari videli, odmah su pozvali policiju, rekla je Tepićeva.

Marinika Tepić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako je još otkrila, taj slučaj nikada nije procesuiran, a kamoli da je pravda zadovoljena.

„Kada vam to kaže policajac, normalno je pitanje kako očekivati da će bilo ko reagovati, naročito ako je Palmi omogućena odbrana na svim nacionalnim frekvencijama, na najsuroviji način, na najpokvareniji način, vređajući žrtve i svedoke i preteći“, rekla je Tepićeva i podsetila da je Palma igrao kolo na TV Hepi i da je pretio svedocima i žrtvama. Skrenula je pažnju na to da su takve konstatacije krivično delo samo po sebi.

Tepićeva je Markovića, podsetimo, već optužila za podvođenje žena i maloletnica prošle godine, zajedno sa još jednim svedokom čiji je identitet bio zaštićen dok ga Marković nije izvrnuo ruglu na istim televizijama, pokazujući njegove fotografije. Takav postupak, osim što je Markoviću poslužio kao dobar poligon za odbranu koja sledi, bio je i jasan znak žrtvama da će na isti način proći budu li se drznule da protiv njega svedoče ili bilo šta govore.

„Ako se plaše, ponovo moram da kažem, više puta – ako se žrtve plaše od mene, pa neće da idu u tužilaštvo i policiju, hoće preko Skajpa i onlajna, ja ću tada isto da saznam njihova imena i prezimena i sve te svedoke, razumete“, rekao je Palma, a razumeli su očigledno svi sem tužilaštva koje je vodilo predistražne radnje ali se nije setilo da na bilo koji način stane na put Markovićevim ispadima, niti se setilo onog dela zakona koji kaže da je uticaj na svedoke dovoljno čvrst razlog za određivanje pritvora.

I tako, dok je Marković obilazio opskurne televizijske programe u kojima je nastojao da se predstavi kao domaćin, čini se, veći nego ikad, a žrtve se pripremale da javno progovore, Marković je iskoristio svog „džokera“, spomenuvši saobraćajnu nesreću.

„Ja mnogo više znam o njima. I ovih dana samo time sam se bavio. Ko je bio u kolima kad je nastradala jedna osoba, gde je bila glava toj jednoj osobi kad je nastradala jedna osoba i tako dalje. Neću sad sve da otkrijem, a i neću da pričam sad i ovo nije sad ja tebe plašim – ako ti kažeš za mene reći ću ja i za tebe“, izgovorio je Marković u programu uživo i time ućutkao praktično sve – od žrtava do tužilaštva, koje se ubrzo oglasilo saopštenjem da ne postoje osnovi po kojima bi se gonio Marković.

Dragan Markovic Palma
Dragan Marković Palma Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Na koju je saobraćajnu nezgodu Marković ciljao do danas nismo saznali, ali je takva njegova izjava zapalila javnost i društvene mreže, jer je većina korisnika smatrala da je reč o saobraćajki na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a još petoro je povređeno. Taj slučaj je formalno pravno dobio svoj epilog presudom vozaču, ali ne i odgovore na niz pitanja – ko je bio za volanom, zbog čega nije prilagodio vožnju, ko je i zbog čega sakrio dva minuta spornog snimka sa sigurnosnih kamera, zašto predsednik koji ih je jedini video ne želi da to podeli sa sudom, ali i, kako je to Palma rekao: gde je bila glava toj jednoj osobi kad je nastradala jedna osoba?

Redakcija našeg portala pitala je Više javno tužilaštvo u Jagodini da li će, shodno mesnoj nadležnosti, regovati na tvrdnje iznete u emisiji „Junaci doba zlog“ i preduzeti bilo kakve mere ili radnje zbog novih okolnosti i detalja koje su uznemirile javnost, ali do zaključenja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Palma tužio Tepićevu: „Mora postojati trag u bolnici i policiji“

Ipak, nakon emitovanja emisije 9. februara, Marković je podneo tužbu zbog „povrede ugleda i časti“.

„Lažov Marinka Tepić je ceo taj navodni slučaj povezala sa mojim imenom. U slučaju takvih krivičnih dela mora postojati trag u bolnici ili Domu zdravlja ili u policijskim zapisnicima. Opšta bolnica u Jagodini, za koju Tepić tvrdi da se u istu prijavila navodna zlostavljana devojka, već je saopštila da takvog slučaja nije bilo, odnosno da je u periodu koji pominje Marinika Tepić bilo pet prijavljenih slučajeva nasilja, od kojih su četiri bila među bračnim drugovima, a jedan prema starijoj osobi“, naveo je predsednik Skupštine Jagodine, a preneo njegov kabinet.

Pozvao je potpredsednicu SSP da imenuje „jednog svedoka, a da nije kriminalac i da ne laže“.

Bonus video: Marinika Tepić iznela nove informacije o Palminim žurkama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram