Foto: MUP Srbije, Printscreen

Pripadnici MUP-a danas su nastavili intezivnu potragu za Splićaninom Matejom Perišem, koji je nestao 31. decembra. U poslednjih 48 sati policajci su obavili terensku pretragu Velikog ratnog ostrva, gde je, podsetimo, poslednji put lociran i telefon nestalog Splićanina. Ovo ostrvo možda bi konačno moglo da da odgovor na pitanje šta se dogodilo sa Matejom Perišem.

MUP je danas saopštio da se nastavlja intezivna potraga za nestalim Splićaninom, i da su pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za bezbednost na rekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd u poslednjih 48 sati obavili terensku pretragu Velikog ratnog ostrva paralelno sa hotelom „Jugoslavija“ do „Galijske bare“.

Veliko ratno ostrvo nalazi se na ušću Save u Dunav i daleko je oko 700 metara od mesta na kome je Matej Periš poslednji put viđen. Naime, prema do sada poznatim i potvrđenim informacija, Matej je kobne večeri sa prijateljima bio u klubu „Gotik“ u Beton hali u Beogradu i u jednom trenutku je istrčao napolje.

Sigurnosne kamere usnimile su mladića kako trči beogradskim ulicama a srpska policija objavila je rekonstrukciju njegovog kretanja od kluba „Gotik“ do restorana Savanova, gde se stepenicama spustio do platforme. Međutim na snimku se vidi da se Matej spušta do platforme, ali ne i šta se zatim dogodilo, odnosno da li je Splićanin eventualno ušao u vodu.

Foto:MUP Srbije

Međutim, kako su preneli mediji, signal mobilnog telefona nestalog Splićanina uhvaćen je poslednji upravo u blizini Velikog ratnog ostrva, koje pripadnici policije danima pretražuju.

Ono se nalazi oko 700 metara nizvodno od restorana Savanova, gde je moguće Matej ušao u vodu. Ta informacija i dalje nije potvrđena, ali postoje indicije koje na to ukazuju, i kojima se moguće rukovode i vođe potrage.

Veliko ratno ostrvo
Foto: Vesna Lalic/Nova.rs

Da li je Matej kobne noći plivao, sa telefonom u džepu, te ga je reka odnela sve do Velikog ratnog ostrva ili je u pitanju nešto drugo, trebalo bi da utvrdi potraga koja neprekidno traje.

****

BONUS VIDEO: U potrazi za Perišom policija pretražuje i Veliko ratno ostrvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare