Foto: Privatna arhiva

Saobraćajna nesreća, koja se dogodila u nedelju u ranim jutarnjim satima kod Čačka, a u kojoj su stradali Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica i Luka Mićović, potresla je javnost. Mladići će danas i sutra biti ispraćeni na večni počinak, a ostaje pitanje da li je smrt četvorice mladih momaka mogla biti sprečena da su nadležni rešili problem pomenutog mosta.

Do saobraćajne nesreće je došlo usled neprilagođene brzine pošto je automobil u kojem su bila četvorica mladića pao sa puta u potok, sa visine od oko četiri metra.

Četvorica mladića koji su smrtno stradali u Jančićima kod Čačka su se nakon žurke u Košutnjaku uputila u to mesto, takođe na žurku koju je policija prekinula iste noći, oko dva sata posle ponoći.

Nesreća u Čačku Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Čačani ne pamte ovakvu tragediju, a kako kažu, most u Jančićima ne pamte po dobrom.

„Ovo nije prvi put da se tragedije dešavaju. Taj most je godinama nebezbedan, sa leve strane nema ograde i to tako stoji. Koliko sam čuo, brza vožnja je dovela do udesa, mada, ko zna, možda da je bilo ograde, možda bi mladići sada bili samo povređeni“, kaže sagovornik.

Prema pisanju medija, na mestu gde su nastradali mladići iz Čačka, pre više od 20 godina je sleteo autobus pun putnika i od tada je ovaj most, s jedne strane, potpuno nezaštićen.

Pročitajte još:

Navodno, tada je porušena ograda i ona dosad nije obnavljana.

Podsetimo, stradali mladići biće danas i sutra sahranjeni.

Obdukcija tela poginulih u nesreći pokazala je da su svi preminuli usled preloma vrata. Takođe, niko od mladića nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci.

BONUS VIDEO: Udes kod Subotice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare