Foto: Privatna arhiva

Četvorica drugova koji su u noći između subote i nedelje stradali u saobraćajnoj nesreći u Jančićima biće sahranjeni u dva dana na Gradskom groblju u Čačku. U utorak, 28. juna, u 11 sati biće sahranjen Ognjen Vailjević (19), a u 15 časova Nikola Zekavica (18). Dan kasnije, 29. juna, u 13 sati obaviće se sahrana Luke Mićovića (20), a u 15 časova Ivana Stančića (19). Zbog smrti četvorice mladića u Čačku su ponedeljak i utorak proglašeni danima žalosti.

Obdukcija tela poginulih u nesreći, koja se dogodila u noći između subote i nedelje u selu Jančići kod Čačka, pokazala je da su svi preminuli usled preloma vrata. Takođe, niko od mladića nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci.

Podsećamo, Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) nastradali kada se džip „suzuki vitara“ u kom su bili zakucao u drvo, pa sleteo s mosta u ambis kraj reke Kamenice u selu Jančići kod Čačka.

„Obdukcioni nalaz je jutros stigao i utvrđeno je navodno, da su mladići prilikom udarca polomili vratove. To je neka trenutna smrt i oni nisu imali neke vidljive povrede na sebi, možda samo nekoliko ogrebotina“, preneli su mediji.

Sva četvorica mladića nisu, navodno, imala u sebi ni kap alkohola, kao ni nedozvoljene psihoaktivne supstance. Sagovornik kaže da je vozač „suzuki vitare“ Ognjen Vasiljević imao regularnu dozvolu.

On je ranije polagao vozački ispit, još dok je bio maloletan, tako da je u trenutku nesreće imao regularnu, pravu dozvolu.

Auto je stariji, ali niko ne može da se krivi, momci su bili divna bića, a istraga će pokazati šta im se desilo, pa su se njihovi životi nažalost ugasili.

Poginuli mladići iz Čačka su se u noći između subote i nedelje, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koja se u organizovala u jednoj vikendici u selu Jančići. Na nju su, kako smo saznali, došli sa proslave 18. rođendana koji je u Čačku organizovala njihova drugarica.

Nedugo nakon toga, na žurci na kojoj je sudeći prema snimcima koji su se te noći pojavili na društvenim mrežama, bilo i više od stotinak mladića i devojaka, izbila je tuča. Nakon prijave, odnosno nekih sat vremena posle dolaska četvorice prijatelja, policija dolazi u Jančiće, u vikendicu, i zabranjuje organizatorima da nastave za žurkom.

„Jančići su mirno vikend naselje. Ali, vikendica u kojoj je žurka organizovana, opremljena je za takve proslave. Ozvučenje, prostor… Mnoge je privukla takva atmosfera. Ova kuća se izdaje, uglavnom za organizovane proslave“, kaže jedan od sagovornika.

Nepunih pola sata nakon toga, četvorica prijatelja ulaze u auto kojim su došli i kreću natrag u Čačak.

Na mestu vozača džipa „Suzuki vitara“ bio je Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

I posle toga im se izgubio svaki trag. Pronađeni su tek nakon sedam časova. I to sasvim slučajno kada je pored potoka u koji su sleteli naišao jedan od komšija.

O mladićima u Čačku svi imaju samo reći hvale. Kažu da su iz divnih porodica, odlični đaci koji su imali planove za budućnost.

„Iskreno saučešće porodicama. Znam trojicu mladića, nekima sam i predavala. Sve sjajni momci, dobri đaci, ne dao Bog ovakvu tugu nikome. Počivajte u miru i budite opomena ostalima. Ti 18. rođendani u gluvo doba noći na nepoznatom terenu odnose cenu. Odlaze sinovi jedinci, nesuđeni studenti, nasmejana i nevina lica… Ivana i Ognjena nikada neću zaboraviti „, ovim rečima se od svojih učenika na društvenim mrežama oprostila jedna od profesorki.

Grad Čačak proglasio je Dane žalosti u ponedeljak i utorak, 27. i 28. juna, zbog tragedije u kojoj su život izgubila četvorica mladića iz Čačka, saopštio je kabinet gradonačelnika Čačka.

U znak sećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu u rodnom Čačku, ali i u Beogradu u 19 sati večeras biće organizovano puštanje belih balona na Gradskom trgu.

BONUS VIDEO – Četiri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći kod Čačka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar