Slobodan Milenković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor Uprave carina Beograd Saša Milenković premešten je na poziciju savetnika te državne službe u Nišu, saznaje nezvanično Danas. U pitanju je brat od strica Slobodana Milenkovića, jednog od inspektora MUP-a koji su otkrili plantažu “Jovanjica”, a po rečima našeg izvora upravo je ova krvna srodnost navodno razlog smenjivanja direktora Uprave carina Beograd.

Saša Milenković bi odluku o smeni, po rečima izvora Danasa, trebalo da dobije u ponedeljak.

Pročitajte još:

Potvrdu ove informacije smo pokušali da dobijemo od vršioca dužnosti direktora Uprave carina gospodina Branka Radujka.

Radujko je kratko rekao da Milenković nije smenjen, da bi nas zatim, u telefonskom razgovoru, uputio da se u ponedeljak obratimo press službi Uprave carine, rekavši da smo ga pozvali u nepristojno vreme, prenosi Danas.

“Ne, nije. Nije mi jasno da me iz Danasa zovete u petak u 9 i 10, a imate broj press službe. Ne razumem, jel ovo neki pritisak na mene? Imate sajt, Vaša redakcije je uvek pozivana na događaje sve. O čemu se radi, ko da je pala atomska bomba pa me zovete dok sedim pored oca i majke?”, rekao je Radujko, upitan da li su tačna saznanja da je Saša Milenković smenjen.

Predrag Koluvija Foto:M. M./ATAImages

Slobodan Milenković jedan je od inspektora MUP-a koji su otkrili plantažu Jovanjica i uhapsili prvooptuženog u ovom postupku Predraga Koluviju. Oni su se nakon toga našli na udaru vlasti i režimskih tabloida, a sam Milenković smenjen je sa mesta načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga. Advokat Zdenko Tomanović upozoravao je javnost više puta da je Milenkovićev život ugrožen, te ga ovog inspektora od nedavno čuva i SAJ.

Na plantaži Predraga Koluvije, u novembru 2019. godine, prema optužnici, pronađeno je 1.600 kilograma skanka, piše Danas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar