Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; Boško Karanović

Kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović podneo je krivičnu prijavu protiv inspektora Slobodana Milenkovića zbog lažnog prijavljivanja, izjavio je advokat Mladen Magdalinić.

Prema našim saznanjima, Veselinović je podneo prijavu nedelju dana nakon što je saslušan u Trećem odeljenju beogradske policije zbog tvrdnji Slobodana Milenkovića, inspektora koji je otkrio „Jovanjicu“, na okolnosti da je Veselinović navodno obezbedio milion evra za dva ubistva.

NMN_5586_1
Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prema navodima Milenkovića, pola miliona evra je obezbeđeno za njegovo ubistvo, a druga polovina za ubistvo inspektora Dušana Mitića.

Prijava je podneta samo protiv Milenkovića jer je on ukazao na činjenicu da im je od strane Zvonka Veselinovića ugrožena bezbednost.

Foto:MUP Srbije

Podsetimo, advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio imanje „Jovanjica“, saopštila je pre izvesnog vremena da je za likvidaciju inspektora Milenkovića plaćeno 500.000 evra.

Milenković je ranije prijavio nadležnim organima da mu je ugrožena bezbednost i da ima saznanja da je jedan narko-klan prihvatio ponudu da ga likvidira.

„Prema danas primljenim informacijama za likvidaciju inspektora Milenkovića već je plaćeno 500.000 evra, a sumnja se da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Mitića. Milenković će nadležne obavestiti o novoj informaciji, kao i o imenu osobe koja je platila likvidaciju, ali i o sumnji po čijem nalogu je plaćena. Neophodno je da policija i tužilaštvo odmah prestanu sa politikantskim igrama prava na život i da sve svoje resurse stave u funkciju sprečavanja zla“, saopštila je kancelarija Tomanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare