Vladimir Cvijan i mesto gde je pronadjen les
Mesto na kome je pronađeno telo Vladimira Cvijana Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Medija centar Beograd

Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka doneo je rešenje kojim se spajaju žalbeni postupci tri advokata koja su zatražili od Medicinskog fakulteta podatke o obdukciji Vladimira Cvijana. Medicinski fakultet moraće da ponovo odlučuje o tome da li će ustupiti informacije o Cvijanovim kolegama, pošto im je na prethodne zahteve odgovorio odrično.

Advokati Luka Jovanović, Čedomir Kokanović i Goran Miličić uputili su zahtev Medicinskom fakultetu da im dostavi sudsko medicinsku obdukciju advokata i političara Vladimira Cvijana, za čiju smrt je javnost u Srbiji saznala tek sa tri godine zakašnjenja.

Fakultet je zatim taj zahtev odbio kao nedozvoljen. Advokat Miličić je potom uložio žalbu Povereniku, navodeći da Medicinski fakultet svoje odbijanje za dostavljanje dokumenta obrazlaže odredbama zakona koje se odnose na tajnost medicinskih podataka, a da provstepeni organ nije na pravilan način cenio činjenicu da je lice na koje se odnose tražene informacije Vladimir Cvijan, pravnik i nosilac vioske političke funkcije.

Podsetimo, otkako se saznalo za Cvijanovu smrt, veliki broj pitanja ostao je da visi u vazduhu bez odgovora. Telo je pronađeno u Dunavu, obdukcija je, makar neka njena verzija, objavljena u nekoliko režimskih listova. Međutim, do ove informacije, Cvijanove bivše kolege, po svemu sudeći, ne mogu ni da dođu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare